Morgan Stanley: Ο Έλον Μασκ θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος

Morgan Stanley: Ο Έλον Μασκ θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος

Ο Έλον Μασκ ιδιοκτήτης της Tesla, της SpaceX και πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη με περιουσία ύψους 223 δις δολαρίων.

Αυτό το νούμερο σύντομα θα ξεπερνάει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε αξία, σύμφωνα με έκθεση της Morgan Stanley.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος θα «εκτοξεύσει» τη περιουσία εξαιτίας της νέας γενιάς πυραύλων της SpaceX και της συνακόλουθης εξάρτησης του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ από αυτή. Ενόσω, η πράσινη μετάβαση και η εν ευθέτω χρόνω μείωση των ρύπων θα ανεβάσει περαιτέρω την αξία και την παραγωγή των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της Tesla.

Επίσης υπάρχει το σχέδιο της εταιρείας να μετατρέψει τον πλανήτη Άρη σε αποικία. Ήδη οχήματα της εταιρείας στέλνονται εκεί ώστε να εξακριβώσουν εάν η άμμος του Άρη είναι αρκετά δυνατή για να χρησιμοποιηθεί ως οικοδομικό υλικό. Ο «πολυμήχανος» Μασκ σχεδιάζει να στείλει ένα εκατομμύριο ανθρώπους στον μακρινό πλανήτη έως το 2050, ούτως ώστε να δημιουργηθεί μία «αυτοσυντηρούμενη πόλη» εκεί.

Σε κάθε περίπτωση είναι τουλάχιστον εξοργιστικό δισεκατομμυριούχοι σαν τον Μασκ να υπολογίζουν σε αποικίες στο διάστημα και ταυτόχρονα να θεωρείται λογικό ότι θα πενταπλασιάσουν τις ήδη αμύθητες περιουσίες τους, φτάνοντας και ξεπερνώντας το τρισεκατομμύριο. Τη στιγμή μάλιστα που φοροαποφεύγουν συστηματικά, αποστερώντας από τις κυβερνήσεις πολύτιμους πόρους, αφήνοντας παράλληλα στη μοίρα του το υπόλοιπο 99% του πληθυσμού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter