Mosaic: Η υποτιμημένη τηλεοπτική σειρά του Στίβεν Σόντερμπεργκ με την Σάρον Στόουν

Mosaic: Η υποτιμημένη τηλεοπτική σειρά του Στίβεν Σόντερμπεργκ με την Σάρον Στόουν

Ένα διαφορετικό θρίλερ μυστηρίου αλλά ταυτόχρονα και μια γλαφυρή περιγραφή της καλλιτεχνικής φύσης, μέσα από τη σκιαγράφηση δύο αντίθετων χαρακτήρων είναι το σπουδαίο «Mosaic».

Η σειρά της HBO «Mosaic» δεν είναι καινούργια. Βγήκε στη γνωστή τηλεοπτική πλατφόρμα το 2018 αλλά ποτέ δεν έτυχε της αναγνώρισης που της αξίζει. Ίσως να φταίει η υπερπροσφορά εξαιρετικών σειρών και ταινιών από τις πλατφόρμες και τα στούντιο. Ίσως να ευθύνεται η αμηχανία (η οποία μετατρέπεται σε πονοκέφαλο) που συχνά προκαλεί σε θεατές και κριτικούς κάθε καινοτόμα δουλειά του Σόντερμπεργκ.

Μέσα σε έξι επεισόδια παρακολουθούμε την ζωή της καταξιωμένης συγγραφέως παιδικών βιβλίων Ολίβια Λέικ (η Σάρον Στόουν σε καταπληκτική φόρμα δίνει την κορυφαία ερμηνεία της από την εποχή του «Casino») η οποία συναντά σε μια εκδήλωση της φιλανθρωπικής εταιρείας της Mosaic το γοητευτικό νεαρό bartender Τζόελ Χάρλι (ο Γκάρετ Χέντλουντ των «On the road» και «Tron- Legacy») που έχει τη φιλοδοξία να γίνει κομίστας.

Ανάμεσα τους θα προκληθεί ουσιαστική επικοινωνία – με ίχνη ενός διακριτικού φλερτ- και η Λέικ θα ενδιαφερθεί να δει τη δουλειά του νεαρού καλλιτέχνη. Όλα βαίνουν καλώς και ο Τζόελ μετακομίζει σύντομα στο σπίτι- εργαστήρι της διάσημης συγγραφέως.

Από εδώ και πέρα το σενάριο παίρνει μια απρόσμενη τροπή, παρουσιάζοντας μας το καλοστημένο σχέδιο που έχει μπει σε λειτουργία από μια ομάδα επιχειρηματιών προκειμένου να αποσπάσουν την περιουσία της ηρωίδας.

Την ίδια ώρα η μέχρι πρότινος αναμενόμενη ερωτική ιστορία καταρρέει με πρωτοφανή κρότο, δίνοντας τη θέση της σε ένα συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ, το οποίο ενισχύεται από απρόβλεπτες ανατροπές. Σε αυτές πρωταγωνιστούν κάθε φορά και νέοι χαρακτήρες (ο γοητευτικός απατεώνας, ο απίθανος μπάτσος του Ντέβιν Ράτρεϊ και κυρίως η Τζένιφερ Φέριν που από το τρίτο επεισόδιο κι έπειτα κλέβει την παράσταση) που ανοίγουν τη δράση σε άλλα επίπεδα.

Ο Σόντερμπεργκ ως συνήθως δεν ακολουθεί τις εύκολες λύσεις. Πειραματίζεται διαρκώς με τη φόρμα, ανατρέπει τα δεδομένα και τελικά στήνει ένα εξαίσιο, ψυχολογικό θρίλερ πάνω στη σχέση ζωής- τέχνης. Ένα θρίλερ φτιαγμένο με ρεαλιστικούς όρους, υπαρξιακές αγωνίες και κυρίως με έμφαση στη δύναμη του ερωτικού ενστίκτου. Η σειρά αποτελείται από 6 επεισόδια και προβάλλεται στην Vodafone Tv.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter