Μόσιαλος: Αποκαλυπτική συνέντευξη για τον εμβολιασμό των παιδιών

Μόσιαλος: Αποκαλυπτική συνέντευξη για τον εμβολιασμό των παιδιών

Ο Ηλίας Μόσιαλος, απάντησε, χθες Δευτέρα, στην φοβία των γονέων αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών από 5 έως 11 ετών, αλλά και για τις παρενέργειες που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από μελέτες σε σχέση με το εμβόλιο.

Ο καθηγητής  Πολιτικής της Υγείας στη LSE, Ηλίας Μόσιαλος, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, σε ότι αφορά στο θέμα του εμβολίου στα παιδιά. Μάλιστα, ήταν κατηγορηματικός προς όσους διαφωνούν καθώς χαρακτηριστικά επισήμανε τα εξής:

«Αν είχα ένα παιδί 6 ετών θα το εμβολίαζα χωρίς δεύτερη σκέψη». Παράλληλα συμπλήρωσε ότι «τα παιδιά 5 με 11 χρονών κάνουν το 1/3 της δόσης σε σύγκριση με τα παιδιά 12 με 18, ενώ η πιθανότητα να κάνει παρενέργειες αυτό το εμβόλιο είναι σχεδόν μηδαμινή. Ξέρουμε ότι υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα μυοκαρδίτιδας στα παιδιά, η οποία είναι ιάσιμη σε λίγες μέρες στη συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών και ανατάσσεται με πολύ απλό τρόπο χωρίς να αφήνει άλλα προβλήματα».

Επίσης, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι  η πιθανότητα να νοσηλευτεί ένα παιδί είναι πολύ μικρή, με βάση όσα επισήμανε ο καθηγητής, ωστόσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα ανεμβολίαστα παιδιά λέγοντας ότι: « έχουν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν από τα εμβολιασμένα».

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter