Μόσιαλος: Σε δέκα ημέρες θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για το εάν μπορεί να γίνει άρση αυστηροποίησης των μέτρων

Μόσιαλος: Σε δέκα ημέρες θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για το εάν μπορεί να γίνει άρση αυστηροποίησης των μέτρων

Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την πανδημία Ηλίας Μόσιαλος ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ότι θα χρειαστεί να περάσουν δέκα ημέρες ώστε να φανεί εάν μπορούν να γίνουν βήματα προς την άρση ορισμένων περιοριστικών μέτρων ή όχι.

«Σε δέκα μέρες περίπου από τώρα θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πού μπορούμε να βρισκόμαστε, δηλαδή αν θα μπορέσει η κυβέρνηση να κάνει μικρή άρση της αυστηροποίησης των μέτρων ή όχι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος, τονίζοντας ότι οι αρχές της επόμενης εβδομάδας θα φανερώσουν τα πρώτα δείγματα από την αποτελεσματικότητα ή όχι των νέων μέτρων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Αν τα μέτρα τηρηθούν με αυστηρό τρόπο θα αρχίσει να φαίνεται μια μεγαλύτερη κάμψη πλέον. Αν αυτό δεν φαίνεται τότε θα πρέπει να υπάρξει επανασχεδιασμός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Όσο για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για την ημέρα των Θεοφανείων και την κόντρα που έχει ξεσπάσει με την κυβέρνηση, ο Ηλίας Μόσιαλος υπογράμμισε: «τα μέτρα δημόσιας υγείας πρέπει να εφαρμόζονται οριζόντια από όλους τους οργανισμούς, και τους θρησκευτικούς και τους δημόσιους και τους ιδιωτικούς. Αν δεν εφαρμόζονται οριζόντια τότε ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter