Μοσκοβισί: Εφικτή η συμφωνία – Κρίσιμο τετ-α-τετ Σόιμπλε Ντάισελμπλουμ στο Βερολίνο

Μοσκοβισί: Εφικτή η συμφωνία – Κρίσιμο τετ-α-τετ Σόιμπλε Ντάισελμπλουμ στο Βερολίνο

“Η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών είναι εφικτή εάν όλα τα μέρη δείξουν καλή θέληση”, αναφέρει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Πιερ Μοσκοβισί σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο κ. Μοσκοβισί προσθέτει επίσης ότι “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πιέσει γι΄ αυτό, στο Eurogroup στη Βαλέτα”.

Αναβλήθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών

Χθες Τετάρτη, αναβλήθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, την οποία είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, ο λόγος της αναβολής είναι πως δεν μπορούσε να συμμετέχει κάποιος από τους θεσμούς. Η τηλεδιάσκεψη ίσως πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη πριν από την αναχώρηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για το άτυπο Eurogroup στη Μάλτα, ή να υπάρξει δια ζώσης επαφή πριν από την έναρξη της συνόδου αυτής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Συνάντηση Σόιμπλε – Ντάισελμπλουμ

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών κ. φον Τίζενχαουζεν επιβεβαίωσε πληροφορίες για συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σήμερα Πέμπτη στο Βερολίνο. Δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες για τα θέματα που θα συζητηθούν, διευκρίνιζοντας απλά ότι «πρόκειται για μια κανονική, εμπιστευτική συνομιλία όπως πολλές άλλες στο πλαίσιο του Eurogroup- δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο».

 ΠΗγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter