Μοσκοβισί: Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη

Η θέση της Ελλάδας είναι στην καρδιά της Ευρωζώνης, απάντησε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, στις αιτιάσεις Ελλήνων βουλευτών περί Grexit,

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους της συζήτησης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με εθνικούς βουλευτές και ευρωβουλευτές, που είχε θέμα το ευρωπαϊκό εξάμηνο, ο Π.Μοσκοβισί επανέλαβε – μετά από τις παρεμβάσεις των Ελλήνων βουλευτών, Νικόλαου Μανιού, Γεράσιμου Μπαλαούρα και Χρήστου Σταϊκούρα – ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πολύ σαφή και ισχυρή θέση και πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει τη θέση της στην Ευρωζώνη, στην καρδιά της Ευρωζώνης. 

«Εργαζόμαστε προς όφελος μίας ισχυρής Ελλάδας σε μία ενδυναμωμένη ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι για να διασφαλιστεί αυτό, η Επιτροπή εργάζεται με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, τις ελληνικές αρχές και όλους τους θεσμούς. Εξέφρασε δε την πεποίθηση, ότι τώρα την ίδια θέση έχουν όλοι οι εταίροι στην Ευρωζώνη. «Ελπίζω και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης σύντομα. Είχαμε πολύ θετική συνάντηση στο Eurogroup για το θέμα αυτό, την περασμένη εβδομάδα και πιστεύουμε ότι με λίγη προσπάθεια μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία, η οποία είναι ορατή και η Επιτροπή είναι πολύ ενεργητική για να επιτευχθεί αυτό», κατέληξε ο Π. Μοσκοβισί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter