Μοσκοβισί: Η Ελλάδα βλέπει φως στην άκρη του τούνελ – Τα δημοσιονομικά στοιχεία είχαν παραποιηθεί

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα βλέπει φως στην άκρη του τούνελ – Τα δημοσιονομικά στοιχεία είχαν παραποιηθεί

Η Ελλάδα επιτέλους βλέπει «φως» μετά από πολλά δύσκολα χρόνια, αναφέρει ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η Αθήνα ήταν «αναμφισβήτητα πολύ δύσκολες» αλλά «απαραίτητες» και ξεκαθαρίζοντας ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία «είχαν παραποιηθεί».

«Η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο μιας απίστευτης οικονομικής και δημοσιονομικής θύελλας», όμως «σήμερα τα πράγματα πάνε σαφώς καλύτερα», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

«Υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα. Η ανάπτυξη ανέκαμψε, η αγορά εργασίας ανακάμπτει, η ελκυστικότητα ανακάμπτει», και «οι επενδύσεις επέστρεψαν», τόνισε ο Μοσκοβισί δηλώνοντας ότι χαίρεται που «επιτέλους υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας».

«Έπρεπε να δημιουργηθούν συνθήκες εμπιστοσύνης και αυτό έγινε. Ήταν πολύ σκληρό; Αναμφίβολα. Ήταν όμως αναγκαίο; Επίσης», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

«Η Ελλάδα εφάρμοσε 140 εξαιρετικά γενναίες μεταρρυθμίσεις», σημείωσε. «Τώρα υπάρχουν οι προοπτικές να βρεθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα του χρέους», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Είχαμε ευθύνη, εμείς οι Ευρωπαίοι, απέναντι στην Ελλάδα», παραδέχθηκε ο Μοσκοβισί, ώστε η χώρα να ξαναγίνει «κανονική», «δηλαδή μια χώρα που έχει κάνει μεταρρυθμίσεις, μια χώρα που έχει στέρεες οικονομικές και κοινωνικές δομές».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter