Μοσκοβισί: Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για τήρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5%

Μοσκοβισί: Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για τήρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5%

«Υπάρχει επανειλημμένη δέσμευση των ελληνικών αρχών για διατήρηση του ύψους του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5 % του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) για το 2019 και το 2020».

Αυτό αναφέρεται σε γραπτή απάντηση που έδωσε η Κομισιόν, δια του αρμοδίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί, στην ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα και τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των εξαγγελιών της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο επίτροπος Μοσκοβισί χαιρετίζει «την επανειλημμένη δέσμευση των ελληνικών αρχών για διατήρηση του ύψους του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5 % του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) για το 2019 και το 2020».

Σύμφωνα, επίσης, με τον Επίτροπο Μοσκοβισί, «η Επιτροπή γνωρίζει την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναδιαπραγματευθεί τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος για την περίοδο μετά το 2020». Ωστόσο, επιβεβαιώνει ότι «προς το παρόν, δεν έχει υποβληθεί πλήρης δέσμη προτάσεων πολιτικής για τον προϋπολογισμό του 2020 και των επόμενων ετών». Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «μόλις υποβληθούν αναλυτικές προτάσεις, θα αξιολογηθεί η ποιότητα τυχόν μέτρων και των επιπτώσεών τους ως προς την επίτευξη των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων».

Η αναφορά στην απάντηση του Πιερ Μοσκοβισί στο 6:55

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter