Μοσκοβισί: Η μπάλα του Brexit βρίσκεται στην πλευρά της Βρετανίας

Μοσκοβισί: Η μπάλα του Brexit βρίσκεται στην πλευρά της Βρετανίας

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες και ότι εναπόκειται στους Βρετανούς να προτείνουν στην ΕΕ πώς να αρθεί το αδιέξοδο.

«Φυσικά η ΕΕ είναι εδώ, η ΕΕ περιμένει, η ΕΕ είναι έτοιμη αλλά πρώτον χρειάζεται να γνωρίζουμε με σαφήνεια ποιες είναι οι βρετανικές προθέσεις και χρειαζόμαστε κάποιες διευκρινίσεις από το Λονδίνο», δήλωσε ο Μοσκοβισί στο Reuters στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

«Φυσικά η πόρτα είναι πάντα ανοικτή για συζητήσεις αλλά δεν εξαρτάται από εμάς να πούμε ποια κατεύθυνση θέλει να ακολουθήσει η βρετανική πλευρά. Η μπάλα είναι σαφώς και πάλι στη βρετανική πλευρά. Δεν είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να επιλυθεί από τις Βρυξέλλες, ίσως στις Βρυξέλλες αργότερα, αλλά πρώτα πρέπει να το χειριστεί το Λονδίνο».

«Κανείς δεν θέλει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αυτό είναι σαφές. Το βρετανικό κοινοβούλιο δεν επιθυμεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία, η βρετανική κυβέρνηση δεν θέλει ένα Brexit χωρίς συμφωνία και η ΕΕ δεν είναι διατεθειμένη για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, άρα χρειάζεται να διερευνήσουμε όλες τις επιλογές, οι οποίες δεν θα συνιστούν ένα Brexit χωρίς συμφωνία», δήλωσε ο Μοσκοβισί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter