Μοσκοβισί: Να μην παίζουν με τη φωτιά οι δανειστές της Ελλάδας

Μοσκοβισί: Να μην παίζουν με τη φωτιά οι  δανειστές της Ελλάδας

Να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια μεταξύ της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ ζήτησε από τα κράτη-μέλη ο Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεν θα πρέπει να “παίζουν με τη φωτιά”» στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ο ευρωπαίος επίτροπος εμφανίστηκε  αισιόδοξος για την έκβαση της επικείμενης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, επισημαίνοντας ότι «η επίτευξη συμφωνίας είναι εφικτή».

«Ακόμη δεν βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο, όπου μπορούμε να πούμε ότι έχουμε συμφωνία, αλλά ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι εφικτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα κατά της λήψης νέων μέτρων, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες έχουν φθάσει στα όριά τους.

Από την πλευρά του, σχεδόν απόλυτα βέβαιος για την επίτευξη συμφωνίας στην επικείμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 15 Ιουνίου εμφανίζεται ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup Τόμας Βίζερ.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, sε σημερινή του συνέντευξη προς αυστριακές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων στην Salzburger Nachrichten, ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας του Eurogroup εκτιμά ότι οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία την ερχόμενη εβδομάδα είναι «πάνω από 95%». Ο οικονομολόγος σκιαγραφεί μάλιστα και το περίγραμμα της διαφαινόμενης λύσης, που όμως δεν είναι άλλη από εκείνη που κατατέθηκε και στις 22 Μαΐου και καταρχήν απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά.

Όπως εξηγεί, η συμφωνία θα προβλέπει ότι «το ΔΝΤ θα συναινέσει επί της αρχής στο ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο να προβεί σε εκταμιεύσεις χρημάτων εάν δεν έχει προηγηθεί μια κοινή έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter