Μοσκοβισί στην Αθήνα: «Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε την καλύτερη λύση για την Ελλάδα»

Μοσκοβισί στην Αθήνα: «Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε την καλύτερη λύση για την Ελλάδα»

«Βρισκόμαστε σε μία καλή φάση προόδου και συνεργασίας», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, κατά την άφιξή του στο υπουργείο Οικονομικών._x000D_

Σημείωσε επίσης ότι «απομένουν μικρά βήματα ακόμη» στη διαπραγμάτευση, για να υπάρξει συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση και χαρακτήρισε την 20η Φεβρουαρίου, ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup, «ορόσημο» που μπορεί να γίνει «πολύ σημαντική στιγμή».

Σημείωσε επίσης ότι «απομένουν μικρά βήματα ακόμη» στη διαπραγμάτευση και χαρακτήρισε την 20η Φεβρουαρίου, ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup «πολύ σημαντική στιγμή».

“Είμαι σίγουρος και ελπίζω ότι θα βρούμε την καλύτερη λύση για την Ελλάδα”, δήλωσε ο κοινοτικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε ότι είχε μια δημιουργική συνάντηση με τον υπουργό, ενώ έχει γίνει και μια προετοιμασία με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος εξετάζει τις παραμέτρους.

«Αίσθηση μου είναι πως χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Η οικονομία πάει καλά και οι προβλέψεις μας είναι ότι θα πάει καλύτερα. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, αλλά όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος» προσέθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Στις 11.00, ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ στις 12.30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μοσκοβισί θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,, Προκόπη Παυλόπουλο και θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Σε δηλώσεις της την Τρίτη, η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ διευκρίνισε πως η επίσκεψη «πολιτικού χαρακτήρα» του Ευρωπαίου Επιτρόπου δεν συνδέεται με την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι «εργαζόμαστε εντατικά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, από κοινού με όλους τους εταίρους, προκειμένου η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να ανακάμπτει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter