Μοσκοβισί – Υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν το 2019;

Μοσκοβισί – Υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν το 2019;

Σε συνέντευξη του στη βελγική εφημερίδα Libre Belgique ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δηλώνει ότι προς το παρόν δεν τον απασχολεί το θέμα τού να επιλεγεί ως κορυφαίος υποψήφιος (Spitzenkandidat) της Αριστεράς για την προεδρία της Επιτροπής το 2019, χωρίς ωστόσο να αποκλείει εντελώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Γάλλος επίτροπος υποστηρίζει ότι ακόμα έχει να κάνει πολλά στην Επιτροπή, όπως το να εξασφαλίσει την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, τη διατήρηση της ανάπτυξης και την πρόοδο στον αγώνα για την καταπολέμηση της απάτης και της φοροδιαφυγής.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του στο οποίο μιλά για τα χρόνια που ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ, για την πτώση της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και για το μέλλον του ευρωπαϊκού σχεδίου.

Ο Γάλλος Επίτροπος σημειώνει ότι στόχος του δεν είναι η προσωπική του καριέρα, αλλά να εξετάσει το πώς η πολιτική του οικογένεια, η Αριστερά, οδηγήθηκε σε ναυάγιο στη Γαλλία και το πώς η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία κατάφερε να βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter