Μόσχα: Αυτή την ώρα εξετάζουν το μαύρο κουτί του Τουπόλεφ (Video – Photos)

Μόσχα: Αυτή την ώρα εξετάζουν το μαύρο κουτί του Τουπόλεφ (Video – Photos)

Στη Μόσχα μεταφέρθηκε το μαύρο κουτί του τραγικού Τουπόλεφ που κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 12 πτώματα και 156 ανθρώπινα μέλη.

Οι έρευνες που συνεχίζονται στη Μαύρη Θάλασσα μετά τη συντριβή ενός στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154, τα ξημερώματα της Κυριακής, επέτρεψαν να εντοπιστούν σήμερα και τα δύο μαύρα κουτιά (φωτογραφίες), η ανάλυση των δεδομένων των οποίων θεωρείται κρίσιμης σημασίας ώστε να καθοριστούν τα αίτια της τραγωδίας (video, κάτω).

Το ένα μαύρο κουτί βρέθηκε στις 04.42 (ώρα Ελλάδας) σε βάθος 17 μέτρων και σε απόσταση 1.600 μέτρων από την ακτή, κοντά στο Σότσι. Λίγο μετά το μεσημέρι μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Άμυνας στο Λιουμπέρτσι, κοντά στη Μόσχα, προκειμένου οι ειδικοί να το εξετάσουν. Το υπουργείο διευκρίνισε ότι περιέχει τις παραμέτρους της πτήσης και είναι “σε ικανοποιητική κατάσταση”. Το δεύτερο κουτί, ο καταγραφέας των συνομιλιών, έχει εντοπιστεί, αλλά δεν έχει ανασυρθεί ακόμη από τη θάλασσα, ανέφερε μια πηγή ασφαλείας στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Οι πρώτες συγκλονιστικές εικόνες από τα συντρίμμια της ατράκτου δόθηκαν νωρίτερα στη δημοσιότητα. Περισσότερα ΕΔΩ.

https://twitter.com/Ruptly/status/813776465091117058

Η τρομοκρατική ενέργεια δεν θεωρείται βασική θεωρία για τη συντριβή του αεροπλάνου

Οι ρωσικές αρχές αποκλείουν προς το παρόν την τρομοκρατική ενέργεια. Ο υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ σημείωσε ότι θα ήταν πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα για τα αίτια της συντριβής του Τουπόλεφ. “Μπορώ μόνο να πω αυτό που ανέφερα και χθες –και όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι, όπως η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας: η τρομοκρατική ενέργεια δεν θεωρείται βασική θεωρία για τη συντριβή του αεροπλάνου”, τόνισε. Οι υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν πιθανότερη την εκδοχή να μπήκε κάποιο αντικείμενο στον κινητήρα, να παρουσίασε το αεροσκάφος τεχνική βλάβη, να υπέστη απώλεια ισχύος λόγω κακής ποιότητας καυσίμων ή να επρόκειτο για λάθος του πιλότου.

Η ομάδα ερευνών

Ο υπουργός είπε επίσης ότι 45 σκάφη, 15 αεροπλάνα, 16 ελικόπτερα και μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα μετέχουν στις έρευνες που “συνεχίζονται νυχθημερόν” ενώ στην περιοχή έχει ήδη μεταφερθεί και ο μεγάλος, πλωτός γερανός Τσερνομόρετς προκειμένου να σηκώσει από τον βυθό τα συντρίμμια.

Πτώματα και ανθρώπινα μέλη

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δεύτερου μαύρου κουτιού αλλά και των θυμάτων. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 12 πτώματα και 156 ανθρώπινα μέλη.

Στις φωτογραφίες κάτω εικόνες και από συγγενείς των θυμάτων.

Δεν έχουν καθηλωθεί όλα τα Τουπόλεφ

Το πρακτορείο Ιντερφάξ, επικαλούμενη μια μη κατονομαζόμενη πηγή, μετέδωσε νωρίτερα ότι οι ρωσικές αρχές καθήλωσαν όλα τα αεροσκάφη Tu-154 μέχρι να εξακριβωθούν τα αίτια της τραγωδίας. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή. Σχολιάζοντας το θέμα, ο Σοκόλοφ χαρακτήρισε “παράλογη” μια συζήτηση για τον παροπλισμό των συγκεκριμένων αεροσκαφών. Όπως είπε, η τελική απόφαση θα ληφθεί από το υπουργείο Άμυνας, στο οποίο ανήκε το Tu-154. Ωστόσο, η απόφαση του υπουργείου δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται από τις ιδιωτικές εταιρείες, εξήγησε. Πρόσθεσε ότι είναι περιορισμένος ο αριθμός των υπηρεσιών που χρησιμοποιούν ακόμη το μοντέλο Tu-154B-2 και θα πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιες αν θα τα καθηλώσουν ή όχι.





Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter