Μόσχα: Η Κριμαία δεν διατίθεται προς ενοικίαση

"Δεν μπορεί να νοικιάσει κάποιος στον εαυτό του, αυτό που του ανήκει" σχολίασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

"Μου είναι δύσκολο να σχολιάσω πως είναι δυνατό να ενοικιάσει κάποιος κάτι που του ανήκει!, ήταν η απάντηση που έδωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στους δημοσιογράφους όταν του ζήτησαν να σχολιάσει την πρόταση περί ενοικίασης της Κριμαίας στη Ρωσία ώστε να αρθούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας, την οποία έκανε Ουκρανός βουλευτής Συγκεκριμένα ο Ουκρανός βουλευτής Αντρέι Αρτεμένκο, δήλωσε ότι ετοίμασε για τη κυβέρνηση Τραμπ ένα σχέδιο για την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο προβλέπει να γίνει αρχικά ένα δημοψήφισμα στην Ουκρανία στο οποίο θα αποφασίσουν οι Ουκρανοί να νοικιάσουν στην Ρωσία την Κριμαία για 30-50 χρόνια και με την λήξη της περιόδου αυτής να γίνει εκ νέου δημοψήφισμα με το οποίο θα αποφασισθεί τελικά σε ποιόν ανήκει η Κριμαία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, δεν εξέφρασε απλά την απορία του, είπε ότι παρόμοιου είδους προτάσεις, υποδηλώνουν την αδυναμία του Oυκρανού προέδρου να τηρήσει τις συμφωνίες του Μινσκ, αλλά και την αδυναμία των Γερμανών και Γάλλων εταίρων μας να επηρεάσουν τον Oυκρανό πρόεδρο ώστε να τηρήσει τις δεσμεύσεις του.

Στο ζήτημα ωστόσο αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο οποίος δήλωσε ότι η ίδια η τοποθέτηση του ζητήματος για ενοικίαση της Κριμαίας, με τον τρόπο που παρουσιάσθηκε στα μέσα ενημέρωσης είναι "παράλογη". "Στην δεδομένη περίπτωση δεν υπάρχει αντικείμενο για συζήτηση, είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ και προσέθεσε: "Πρώτον. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για κανένα τέτοιο σχέδιο. Δεύτερον, υπάρχει κοινή αντίληψη για το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση ως προς τις συμφωνίες του Μινσκ και η αντίληψη που λέει ότι εάν και ενδεχομένως υπάρξει πολιτική και διπλωματική λύση του ουκρανικού προβλήματος, αυτό μπορεί να γίνει μόνο στη βάση των συμφωνιών του Μινσκ. Τρίτον, όσον αφορά την διατύπωση περί ενοικίασης. Πως μπορεί η Ρωσία να νοικιάσει μια δική της περιοχή; Η ίδια η τοποθέτηση του ζητήματος είναι αρκετά παράλογη".

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.