Μόσχα: Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα σχεδιάζει συγκεντρώσεις και παρέλαση

Μόσχα: Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα σχεδιάζει συγκεντρώσεις και παρέλαση

Οι ακτιβιστές της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ ενημέρωσαν τον δήμο της Μόσχας για την πρόθεση τους να πραγματοποιήσουν παρέλαση και τρεις συγκεντρώσεις εντός του Μαΐου, μεταδίδει το πρακτορείο Itnerfax επικαλούμενο τον ακτιβιστή της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ Νικολάι Αλεξέγιεφ.

Μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανσέξουαλ, Κουήρ, Ίντερσεξ) προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει από το άγαλμα του Τιμιριάζεφ που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Νικίτσκιε Βαρότα με προορισμό την οδό Τβερσκάγια, προς την πλευρά της πλατείας Πούσκιν δήλωσε ο Αλεξέγιεφ, εκτιμώντας ότι στην παρέλαση θα συμμετάσχουν περίπου 300 άτομα. Ο ίδιος ωστόσο δεν ανέφερε την ημερομηνία στην οποία θα γίνει η παρέλαση

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να δοθεί προσοχή στα προβλήματα που σχετίζονται με την προστασία των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Ο Αλεξέγιεφ δήλωσε ότι υπέβαλε το αίτημα για τις δράσεις αυτές στο πλαίσιο της υλοποίηση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), με την οποία αποφαίνεται ότι δεν είναι σύννομες οι απαγορεύσεις των παρελάσεων και των δράσεων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στην χώρα. Η απόφαση του ΕΔΑΔ τέθηκε σε ισχύ στις 6 Μαΐου.

«Εάν εγκρίνουν την εκδήλωση, δεν έχω καμία αμφιβολία ως προς την ικανότητα των αρχών της Μόσχας να εγγυηθούν την ασφάλεια όσων θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις. Είναι αποκλειστικά ζήτημα πολιτικής βούλησης, δεν παραβιάζουμε καμία από τις απαιτήσεις του νόμου και πρόθεση μας είναι να στρέψουμε την προσοχή της κοινής γνώμης στην παραβίαση των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στην Ρωσία», δήλωσε ο Αλεξέγιεφ.

Τον περασμένο Νοέμβριο το ΕΔΑΔ είχε αποφανθεί ότι δεν είναι σύννομη η απαγόρευση των παρελάσεων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στην Ρωσία. Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΔΑΔ, οι αρχές δεν μπορούν να επικαλεσθούν τον κίνδυνο διατάραξης της δημόσιας τάξης για να περιορίσουν το δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται.

Πηγή: Interfax

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter