Μόσχα: Ρωσικά ΜΜΕ ανεβάζουν στους 143 τους νεκρούς από την τρομοκρατική επίθεση – Συνελήφθησαν οι δράστες, ανακοίνωσαν οι αρχές

Μόσχα: Ρωσικά ΜΜΕ ανεβάζουν στους 143 τους νεκρούς από την τρομοκρατική επίθεση – Συνελήφθησαν οι δράστες, ανακοίνωσαν οι αρχές

Στους 143 ανέρχονται πλέον οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε χθες, Παρασκευή, σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, επικαλούμενη προκαταρκτικά στοιχεία, και προειδοποίησε ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί. Επίσης οι τραυματίες ανέρχονται σε 121, εκ των οποίων περίπου 60 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Δημοσιογράφος της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης και επικεφαλής του Russia Today δήλωσε πως o απολογισμός των νεκρών από τη χθεσινή επίθεση σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα ανέρχεται πλέον σε 143, χωρίς να δίνει κάποια πηγή για την πληροφορία αυτή.

«Υπάρχουν ήδη περισσότερα θύματα από ό,τι στο Nord-Ost. 143 άτομα» ανέφερε συγκεκριμένα η Μαργκαρίτα Σιμόνιαν.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός, τον οποίο έχει δώσει η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, ανέρχεται σε 115 νεκρούς.

Η Ρωσία θα τιμωρήσει αυτούς που ευθύνονται για την επίθεση, δήλωσε παράλληλα ο γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ, σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δείτε επίσης – Ρωσία: Τουλάχιστον 60 νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση του ISIS στη Μόσχα – 115 τραυματίες

Ο Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι η επίθεση αυτή δείχνει ακριβώς το μέγεθος της απειλής που συνιστά η τρομοκρατία για τη Ρωσία.

11 συλλήψεις

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας FSB ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι 11 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά την τρομοκρατική επίθεση χθες, Παρασκευή, σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται 4 που εμπλέκονται άμεσα στο μακελειό, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Περαιτέρω έρευνες γίνονται για τον εντοπισμό περισσότερων συνεργών, πρόσθεσε το Interfax, επικαλούμενο και πάλι το Κρεμλίνο.

Νωρίτερα Ρώσος βουλευτής είχε ανακοινώσει τη σύλληψη δύο υπόπτων ύστερα από την καταδίωξη ενός αυτοκινήτου Renault, το οποίο εντοπίστηκε από την αστυνομία στην περιφέρεια Μπριάνσκ, περίπου 340 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας, και αρνήθηκε να σταματήσει σε έλεγχο της αστυνομίας χθες το βράδυ.

Ο βουλευτής Αλεξάντερ Κινστάιν σημείωσε ότι η έρευνα των αρχών συνεχίστηκε για άλλους που διέφυγαν σε κοντινό δάσος.

Επίσης πρόσθεσε ότι στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένας γεμιστήρας για τουφέκι εφόδου και διαβατήρια από το Τατζικιστάν.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή, την πιο αιματηρή στη Ρωσία μετά την πολιορκία σχολείου στο Μπεσλάν το 2004, ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η πιο πολύνεκρη επίθεση της 20ετίας

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, αυτή ήταν η πιο πολύνεκρη επίθεση στη Ρωσία εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.

Στο σημείο του μακελειού, οι ερευνητές της ρωσικής αστυνομίας εργάστηκαν όλη τη νύχτα για να συγκεντρώσουν στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων εγκαταλελειμμένων όπλων και πυρομαχικών που άφησαν οι ένοπλοι.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter