Μόσχα: Συνεχίζουμε την επίθεση – Η Ουκρανία θέλει να αποκτήσει πυρηνικά – Οι κυρώσεις δεν έχουν επιπτώσεις

Μόσχα: Συνεχίζουμε την επίθεση – Η Ουκρανία θέλει να αποκτήσει πυρηνικά – Οι κυρώσεις δεν έχουν επιπτώσεις

Πολλαπλό μήνυμα στέλνει η Μόσχα απαντώντας στη Δύση μετά την εισβολή στην Ουκρανία και τις δυτικές κυρώσεις που ακολούθησαν. Στην συνολική απάντηση της Μόσχας συμμετείχαν σήμερα το Κρεμλίνο αλλά και οι Ρώσοι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών. Η Μόσχα δηλώνει πως οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία θα συνεχιστούν, πως οι κυρώσεις δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα ενώ κατηγορεί την Ουκρανία πως θέλει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Παράλληλα ο Ρώσος πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως σταματά προσωρινά την έξοδο ξένων επενδύσεων από τη χώρα

Κρεμλίνο: Οι κυρώσεις δεν θα κάνουν τίποτα

«Οι δυτικές κυρώσεις δεν θα κάνουν ποτέ τη Ρωσία να αλλάξει τη θέση της για την Ουκρανία» δήλωσε το Κρεμλίνο την Τρίτη.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι ενώ είχαν ξεκινήσει οι άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, δεν υπάρχουν σχέδια για συνομιλίες μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών. Ο Πεσκόφ αρνήθηκε επίσης να αξιολογήσει την ρωσική στρατιωτική επιχείρηση.

Πρωθυπουργός-Μισούστιν: Σταματά η έξοδος ξένων επενδύσεων

Η Ρωσία σταματά προσωρινά την έξοδο των ξένων επενδύσεων από τη χώρα, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

«Ελπίζουμε ότι όσοι έχουν επενδύσει στη χώρα μας θα μπορέσουν να συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον. Είμαι βέβαιος ότι η πίεση των κυρώσεων θα υποχωρήσει τελικά και όσοι δεν θα περιορίσουν τα σχέδιά τους στη χώρα μας, υποκύπτοντας στα συνθήματα των ξένων πολιτικών, θα κερδίσουν», δήλωσε ο Μισούστιν κατά την καθημερινή ενημέρωση για την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η επιτροπή εργασίας της ρωσικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των κυρώσεων που σχετίζονται με την Ουκρανία περνά σε λειτουργία επιχειρησιακού στρατηγείου.

«Στην τρέχουσα κατάσταση των κυρώσεων, οι ξένοι επιχειρηματίες αναγκάζονται να καθοδηγούνται όχι από οικονομικούς παράγοντες, αλλά να λαμβάνουν αποφάσεις υπό πολιτική πίεση. Για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις, έχει ετοιμαστεί σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τη θέσπιση προσωρινών περιορισμών στην έξοδο από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία. Όπως δείχνει η πρακτική, είναι εύκολο να αποχωρήσει κανείς από την αγορά, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να επιστρέψει σε μια θέση που είναι ήδη πυκνά κατειλημμένη από ανταγωνιστές», εξήγησε ο Μισούστιν.

Ρώσος υπουργός Άμυνας: Συνεχίζουμε την επίθεση έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία έως ότου πετύχει τους στόχους της. Ο Σόιγκου δήλωσε ότι ο βασικός στόχος της Μόσχας είναι να προστατευθεί από τις απειλές που δημιουργούνται από τη Δύση και είπε ότι η Ρωσία δεν καταλαμβάνει ουκρανικό έδαφος.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα συνεχίσουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν καθοριστεί», δήλωσε ο Σόιγκου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.

Ρώσος ΥΠΕΞ: Το Κίεβο θέλει να αποκτήσει πυρηνικά

Μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματός του συμμετείχε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη διάσκεψη για τον Αφοπλισμό ενώ αρκετές αντιπροσωπείες αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μόνο μερικές αντιπροσωπείες έμειναν στην αίθουσα, ανάμεσά τους αυτές της Υεμένης, της Αλγερίας, της Βενεζουέλας, της Συρίας και της Τυνησίας.

Ο Λαβρόφ στην ομιλία του επεσήμανε ότι το Κίεβο επιζητεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, κάνοντας λόγο για έναν πραγματικό κίνδυνο που πρέπει να αποτραπεί.

«Η Ουκρανία διαθέτει ακόμη σοβιετικές τεχνολογίες και μέσα για να αποκτήσει τέτοιου είδους όπλα», δήλωσε. «Δεν μπορούμε να μην απαντήσουμε σε αυτό τον πραγματικό κίνδυνο».

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα απευθύνθηκε επίσης με βιντεοσκοπημένη ομιλία του και κατηγόρησε τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου με τους «αδιάκριτους βομβαρδισμούς» πόλεων.

«Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον βομβαρδισμό με πυραύλους κτιρίων κατοικιών, νηπιαγωγείων, ορφανοτροφείων, νοσοκομείων και οχημάτων παροχής βοήθειας, πολιτικών λεωφορείων ούτε και τους εκατομμύρια πρόσφυγες που φεύγουν για να γλιτώσουν από τα ρωσικά πυρά», είπε ο Κουλέμπα.

«Η ρωσική επιθετικότητα αποτελεί παγκόσμια απειλή. Κατά συνέπεια η απάντηση σε αυτή την απειλή θα πρέπει να είναι παγκόσμια», συμπλήρωσε

Ο Ουκρανός πρεσβευτής από την πλευρά του δήλωσε στη Διάσκεψη ότι το Κίεβο έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση «για την απειλή στην παγκόσμια ειρήνη και την ασφάλεια που προέρχεται από τη ρωσική επιθετικότητα εναντίον της Ουκρανίας, περιλαμβανομένου του ζητήματος των όπλων μαζικής καταστροφής».

Διπλωμάτες από πολλές αντιπροσωπείες αποχώρησαν από την αίθουσα κατά την έναρξη της βιντεοσκοπημένης ομιλίας του Λαβρόφ, ο οποίος αρχικά σκόπευε να μεταβεί στη Γενεύη για τη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό. Όμως χθες Δευτέρα ακύρωσε το ταξίδι αυτό λόγω των «αντιρωσικών κυρώσεων», όπως τις χαρακτήρισε, που δεν του επιτρέπουν να πετάξει στον εναέριο χώρο της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης 

Ρώσος υπ. Άμυνας: «Ο στρατός της Ρωσίας δεν θα σταματήσει αν δεν πετύχει τους στόχους του»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter