Μόσχα: Βρήκαμε νέα πειστήρια εμπλοκής των ΗΠΑ σε στρατιωτικά βιολογικά πειράματα στην Ουκρανία

Μόσχα: Βρήκαμε νέα πειστήρια εμπλοκής των ΗΠΑ σε στρατιωτικά βιολογικά πειράματα στην Ουκρανία
Russia Ambassador Vassily Nebenzia, right, confers during a meeting of the United Nations Security Council on the humanitarian crisis in Ukraine, Thursday March 17, 2022 at U.N. headquarters. (AP Photo/Bebeto Matthews)

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητά η Μόσχα, καθώς σύμφωνα με το επίσημο ρωσικό πρακτορείο Tass βρέθηκαν περισσότερα στοιχεία στην Ουκρανία για αμερικανική εμπλοκή σε έρευνες για βιολογικά όπλα.

Σε ανάρτησή του το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Ουκρανία εντόπισαν νέα στοιχεία και πειστήρια που επιβεβαιώνουν ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο εμπλέκεται στη χρηματοδότηση στρατιωτικών βιολογικών πρότζεκτ στην χώρα.

«Στελέχη αυτών των βιολογικών όπλων δημιουργήθηκαν στην Ουκρανία», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας προστασίας από ραδιολογικές, χημικές και βιολογικές απειλές, Ίγκορ Κιρίλοφ, ο οποίος επέδειξε έγγραφο που φέρεται να επιβεβαιώνει «άμεση εμπλοκή του Πενταγώνου στην χρηματοδότηση στρατιωτικών βιολογικών πρότζεκτ στην Ουκρανία», με ημερομηνία 6 Μαρτίου 2015.

Την ίδια περίπου ώρα γινόταν γνωστό ότι η Ρωσία ζήτησε στον ΟΗΕ έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας προκειμένου να συζητηθεί ξανά «το θέμα των αμερικανικών βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία, λαμβάνοντας υπόψιν νέα έγγραφα που ανακαλύφθηκαν» κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων, όπως αναφέρει ο πρέσβης της χώρας στον Οργανισμό Βασίλι Νεμπέζνια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter