Move for Nature: Ταξίδι Αθήνα – Έβερεστ με… ποδήλατο για τη σωτηρία του πλανήτη

Move for Nature: Ταξίδι Αθήνα – Έβερεστ με… ποδήλατο για τη σωτηρία του πλανήτη

Μια πρόκληση που λίγοι θα σκέφτονταν και ακόμα λιγότεροι θα προσπαθούσαν να υλοποιήσουν.

Ένα πολύμηνο ταξίδι με ένα ξύλινο ποδήλατο από την Αθήνα μέχρι το Νεπάλ και από εκεί ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ. Μια διαδρομή 7.500 χιλιομέτρων με έναν και μοναδικό στόχο. Την σωτηρία του πλανήτη μας.

Η WWF Ελλάς και ο Πωλ Ευμορφίδης ενώνουν τις δυνάμεις τους και σε καλούν να στηρίξεις την προσπάθεια για ενημέρωση των πολιτών γύρω από την κλιματική κρίση και το περιβάλλον.

Κάνοντας το αδύνατο… δυνατό

Το ταξίδι ξεκίνησε σήμερα, 8 Ιανουαρίου από την Αθήνα. Μέσα σε 3 μήνες, ο Πωλ Ευμορφίδης, ιδρυτής της εταιρείας COCO-MAt και γνωστός για την περιβαλλοντική του ευαισθησία θα διασχίσει συνολικά 8 διαφορετικές χώρες. Αθήνα, Τουρκία, Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Ινδία και τελικός προορισμός το Νεπάλ.

Απ’ κεί και θα ξεκινήσει για να ανέβει την υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων.

«Ξεκινάμε από Αθήνα, φτάνουμε Κατμαντού, 7.500 χιλιόμετρα, παίρνουμε το ποδήλατο το βάζουμε στην πλάτη. 8.848 Έβερεστ θα το πετύχουμε!», λέει ο Πωλ στο βίντεο της καμπάνιας.

Συνοδοιπόρος του το WWF Ελλάς. Κεντρικό σύνθημα “Move for Nature: Challenge yourself- Save your planet”. «Εμείς την προξενήσαμε την κλιματική αλλαγή,με αυτά που πετάμε, με αυτά που καταναλώνουμε, με αυτά που χρησιμοποιούμε», δηλώνει ο Πωλ που θα κάνει το… αδύνατο δυνατό.

Η καμπάνια είναι σημαντική. Στόχος η αφύπνιση των πολιτών γύρω από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, αλλά και τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την ενίσχυση του έργου του WWF Ελλάς.

«Βρέχει, χιονίσει, μπουμπουνίζει θα ξανάρθει ο ήλιος και θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας και έτσι θα φτάσουμε εκεί που πάμε», καταλήγει ο Πωλ Ευμορφίδης.

Δείτε το βίντεο: 

Τι επιλέγεις;

Όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου της η WWF, τo 2020 δεν είναι μια χρονιά σαν όλες τις άλλες.

Είναι η χρονιά που η ανθρωπότητα καλείται να σφραγίσει το μέλλον της. Η κλιματική κρίση είναι ορατή στην πλημμυρισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, στις καλλιέργειες στα χωράφια μας, στις άνευ προηγουμένου πυρκαγιές από τη Σιβηρία μέχρι τον Αμαζόνιο.

Ταυτόχρονα, το 60% της ζωής του πλανήτη έχει αφανιστεί τα τελευταία 50 χρόνια. Είμαστε η πρώτη γενιά που γνωρίζει πώς να σώσει τον πλανήτη και τον εαυτό της αλλά και η τελευταία που μπορεί να κάνει κάτι για αυτό.

Το 2020 λοιπόν, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα κληθούν να αποδείξουν, μέσα από κομβικές συμφωνίες για τη βιοποικιλότητα και την κλιματική κρίση, αν είναι αποφασισμένοι να σώσουν τον πλανήτη και να υπογράψουν μια «νέα συμφωνία για τη φύση και τον άνθρωπο».

«Τώρα είναι η στιγμή ο καθένας από εμάς να διαλέξει πλευρά και να υψώσει τη φωνή του με πράξεις και πίεση σε πολιτικούς και επιχειρήσεις. Ο Πωλ και το WWF έχουν επιλέξει τη «μάχη» τους. Εσύ;», καταλήγει η WWF Ελλάς.

Οι δωρεές και τα σχόλια

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί κάποιος να στηρίξει το WWF μέσα από το δύσκολο αυτό ταξίδι, ο Πωλ απαντά: «Τα ποδήλατα είναι η η τρέλα μου. Δεν φαντάζομαι άλλον τρόπο να κινηθώ, παρά μόνο ιδρώνοντας».

«Αν σου ακούγομαι ονειροπαρμένος μπορεί να έχεις και δίκιο. Αλλά αυτός είναι ο δικός μου τρόπος να σου δείξω τις βιώσιμες επιλογές που όλοι μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή. Είναι ο δικός μου τρόπος να σου μεταφέρω το μήνυμά μου για την ανάγκη υποστήριξης του WWF ώστε να μπορούμε μαζί να δίνουμε τις μάχες μας. Με αφορμή αυτό το ταξίδι, έλα να συγκεντρώσουμε χρήματα για το WWF ώστε να παλέψουμε μαζί ενάντια στην κλιματική κρίση και υπέρ της ζωής».

Ήδη από τον στόχο των 50.000 ευρώ έχουν συγκεντρωθεί 1.020 ευρώ. Απομένουν ακόμα 150 ημέρες για να πιαστεί.

Τα σχόλια όσων έχουν ήδη συμβάλλει στον αγώνα της WWF και του Πωλ είναι συγκλονιστικά. «Η θετική μας σκέψη μαζί σας», λέει η Νικολέττα. «Οι φόβοι γκρεμίζουν τα όνειρά μας.. Προχώρα και είμαστε μαζί σου!», λέει ο Ελπιδοφόρος ενώ ο Σταύρος εύχεται: «καλή επιτυχία και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία!».

«Πολύ καλή πρωτοβουλία! Απίστευτη εμπειρία θα είναι! Καλή τύχη!», αναφέρει ο Ευάγγελος ενώ ο Γιάννης και ο Ηλίας γράφουν αντίστοιχα: «Καλή αρχή! Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία», «Είμαστε περήφανοι γι αυτή σου την μεγάλη προσπάθεια! Πωλ ένας και μοναδικός!».

Το πιο συγκλονιστικό σχόλιο είναι αυτό της Ειρήνης. «Εξαγοράζοντας την συνείδησή μου…», γράφει.

Η σελίδα της καμπάνιας: https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/WWF-Move-For-Nature

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter