«Μου ζητήθηκε να κάνω συμπληρωματική εγγραφή στο βιβλίο συμβάντων λόγω υπόνοιας κατά των αστυνομικών», λέει μάρτυρας στη δίκη Χρονόπουλου

«Μου ζητήθηκε να κάνω συμπληρωματική εγγραφή στο βιβλίο συμβάντων λόγω υπόνοιας κατά των αστυνομικών», λέει μάρτυρας στη δίκη Χρονόπουλου

Κατέθεσε και ο τελευταίος μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον ανηλεή βασανισμό του 47χρονου σήμερα Χρήστου Χρονόπουλου στο Α.Τ. Καλλιθέας δεκατέσσερα χρόνια πριν, το 2007.

Ο Χρ. Χρονόπουλος με διαγνωσμένη ψυχική νόσο, πριν τον ξυλοδαρμό του από τους αστυνομικούς δεν είχε καμία σωματική βλάβη, σήμερα είναι ανάπηρος σε ποσοστό άνω του 67%. Οι βασανιστές του τον παρέλαβαν στις 22 Μαΐου 2007 όρθιο και μέσα σε τέσσερις ώρες τον παρέδωσαν σε κωματώδη κατάσταση στο Θριάσιο νοσοκομείο. Έφερε σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αφού τον είχαν σακατέψει στο ξύλο έπειτα από προσαγωγή του στο τμήμα για «παρενόχληση» θαμώνων σε καφετέρια, ο ιδιοκτήτης της οποίας –ήταν αυτός που κάλεσε το 100– τους είχε επισημάνει ότι πρόκειται για άτομο με ψυχολογικά προβλήματα.

To 2015, το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο καταδίκασε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη με αναστολή, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών, τους αστυνομικούς Αριστείδη Κόκκινο και Νίκο Σουτόγλου για τον άγριο βασανισμό του.

Την Τρίτη κατέθεσε μάρτυρας ο οποίος τότε ήταν υπαστυνόμος στο Α.Τ. Καλλιθέας ωστόσο ο ίδιος δεν ήταν σε υπηρεσία εκείνη τη νύχτα.

Παρόλα αυτά όπως κατέθεσε ο ίδιος, «την επόμενη μέρα ο διοικητής Βάιος Μπαρμπαρούσης μού ζήτησε να κάνω συμπληρωματική εγγραφή στο βιβλίο συμβάντων επειδή υπήρχε υπόνοια κατά των αστυνομικών».

Όπως πολλάκις έχουν επισημάνει οι συνήγοροι του Χρ. Χρονόπουλου, Θεόδωρος Μαντάς και Νίκος Κωνσταντόπουλος, οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί όταν κατάλαβαν πως το θύμα βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση πανικοβλήθηκαν και προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη του εγκλήματος με ανορθόδοξους τρόπους, όπως για παράδειγμα αυτόν την μεταγενέστερης συμπλήρωσης του βιβλίου συμβάντων.

«Εσείς λοιπόν, χωρίς να είστε ο αξιωματικός υπηρεσίας που έγραφε στο βιβλίο συμβάντων, το συμπληρώσατε σε μη πραγματικό χρόνο, μεταγενέστερα, επειδή έτσι σας είπε ο διοικητής σας, για να προλάβετε. Θάλασσα τα κάνατε!», σχολίασε ο Θ. Μαντάς ενώ από την πλευρά του ο Ν. Κωνσταντόπουλος ρώτησε τον μάρτυρα: «Αυτό δεν το θεωρείτε παράνομο, κύριε; Είστε διοικητής Τμήματος πια, (σ.σ. ο μάρτυρας σήμερα είναι διοικητής του Α.Τ. Περάματος) το θεωρείτε σύννομο;» με τον μάρτυρα να αποφεύγει να απαντήσει στην ερώτηση.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Μαρτίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter