Μουντιάλ 2022: Αγχώθηκε αλλά πέρασε η Βραζιλία

Μουντιάλ 2022: Αγχώθηκε αλλά πέρασε η Βραζιλία

Ένα «βραζιλιάνικο» βολέ του αμυντικού μέσου Κασεμίρο στο 83ο λεπτό έβγαλε τη Βραζιλία από τη δύσκολη θέση απέναντι στους σκληροτράχηλους Ελβετούς (1-0) και την έστειλε από σήμερα στους «16» του Μουντιάλ.

Το «γκολ» του Βινίσιους στο 64’ πανηγυρίστηκε από τους Βραζιλιάνους στο γήπεδο και στις εξέδρες, αλλά ακυρώθηκε, αφού ο Ριτσάρλισον συνελήφθη σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Απουσίασαν οι τραυματίες Νεϊμάρ και Ντανίλο.

Τις καλύτερες -από τις όχι πολλές- ευκαιρίες των Βραζιλιάνων (Βινίσιους 36’, Ροντρίγκο 87’) τις εξουδετέρωσε ο Ελβετός τερματοφύλακας Ζόμερ. Οι Ελβετοί δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τη «σελεσάο», αλλά πιθανότατα θα χρειαστούν μόνο έναν βαθμό από το τελευταίο ματς (με τους Σέρβους) για να προκριθούν στη νοκ-άουτ φάση.

Πλέον η Βραζιλία μετράει 13 επίσημους αγώνες σερί χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ το αήττητό της σε φάση Ομίλων του Παγκόσμιου Κυπέλλου έφτασε τα 17 ματς, με αφετηρία το 1998, όταν έχασαν επί γαλλικού εδάφους από τη Νορβηγία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Eλβετία: Ζόμερ, Ροντρίγκες, Ελβέντι, Ακάνζι, Βίντμερ (86’ Φράι), Φρόιλερ, Τσάκα, Ρίντερ (58’ Στέφεν), Σόου (75’ Σεφέροβιτς), Βάργκας (58’ Φερνάντες), Εμπολό (75’ Έμπισερ).

Bραζιλία: Άλισον, Μιλιτάο, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Άλεξ Σάντρο (86’ Τέλες), Κασεμίρο, Φρεντ (58’ Μπρ. Γκιμαράες), Πακετά (46’ Ροντρίγκο), Βινίσιους, Ραφίνια (73’ Άντονι), Ριτσάρλισον (73’ Γκ. Ζεσούς).

Η Βραζιλία προκρίθηκε και μαθηματικά, ενώ οι υπόλοιπες τρεις ομάδες του Ομίλου έχουν πιθανότητες πρόκρισης, αφού το Καμερούν και η Σερβία αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 το μεσημέρι της Δευτέρας. Η βαθμολογία του Ομίλου μετά από δύο αγωνιστικές: Βραζιλία 6 (τέρματα 3-0), Ελβετία 3 (1-1), Kαμερούν 1 (3-4), Σερβία 1 (3-5).

Το υπόλοιπο πρόγραμμα: Βραζιλία-Καμερούν, Σερβία-Ελβετία. Στην επόμενη φάση θα περάσουν οι πρώτες δύο ομάδες της τελικής κατάταξης. Σε πιθανή ισοβαθμία, το βασικό κριτήριο είναι η συνολική διαφορά τερμάτων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter