Μουντιάλ 2022: Απίστευτη ανατροπή από την Ιαπωνία, 2-1 την Γερμανία

Μουντιάλ 2022: Απίστευτη ανατροπή από την Ιαπωνία, 2-1 την Γερμανία

Προχθές την πάτησε η Αργεντινή που έχασε με ανατροπή από την Σαουδική Αραβία και την Τετάρτη η Ιαπωνία πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των Μουντιάλ καθώς στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Μουντιάλ 2022 νίκησε με ανατροπή στο σκορ 2-1 την τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία!

Ανώτερη σε όλα στο 1ο ημίχρονο η Γερμανία δεν άφησε περιθώρια στους Ιάπωνες να την αμφισβητήσουν. Μετά το αρχικό μουδιασμένο 15λεπτο όπου η Ιαπωνία πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ του σκόρερ Μαέντα τα «πάντσερ» πήραν την καθολική υπεροχή, δημιούργησαν κι έχασαν σωρεία ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο και τελικά κατάφεραν να σκοράρουν με πέναλτι του Γκιντογκάν στο 31’, πέναλτι που κέρδισε ο Ράουμ από τον γκολκίπερ Γκόντα.

Στο β’ μέρος το ίσιο σκηνικό με τη Γερμανία να δημιουργεί ευκαιρίες και την Ιαπωνία να βγαίνει σε ακίνδυνες αντεπιθέσεις με πολύ άσχημα τελειώματα. Στο 47’ ο Γκνάμπρι είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι ενώ την ίδια τύχη είχε πλασέ του Γκιντογκάν στο 60’ που σημάδεψε το κάθετο δοκάρι.

Μάλιστα, η γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ φόρεσε η ίδια το επίμαχο περιβραχιόνιο με την ένδειξη «ΟNE LOVE» μέσα από το σακάκι το οποίο έβγαλε μόλις κάθισε δίπλα στον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο. Η σχετική φωτογραφία αναρτήθηκε από την ίδια στο Twitter και έκανε τον γύρο του κόσμου.

Όσο έμενε το 1-0 η Ιαπωνία έβγαινε περισσότερο μπροστά και με τον Ασάνο δημιουργούσε αναταραχή στην άμυνα των Γερμανών. Στο 70’ πάντως ο Γκόντα έσωσε τέσσερα απανωτά σουτ του Γκνάμπρι και του Χόφμαν! Όμως στο 73’ ο Νόιερ έκανε την απόκρουση του αγώνα σε σουτ του Ιτο ενώ στην επαναφορά ο Σακάι σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ! Όμως στο 74’ ο Μιναμίνο έκανε το γύρισμα ο Νόιερ απέκρουσε αλλά ήρθε ο Ντόαν που μόλις είχε μπει αλλαγή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 σοκάροντας τη Γερμανία, που έπαιζε μόνη της, έχανε τις ευκαιρίες και το πλήρωσε. Και στο 83’ το χρυσοπλήρωσε! Ο Ασάνο που έκανε άνω κάτω τη γερμανική άμυνα από την ώρα που μπήκε στο ματς από δύσκολη γωνία εκτέλεσε τον Νόιερ για το 1-2…

Η Γερμανία έχασε ευκαιρία με τον Γκορέτσκα στο 90’+4’ και μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των Μουντιάλ ολοκληρώθηκε…

Ο διαιτητής Ιβάν Μπάρτον Σισνέρος από το Σαλβαδόρ δεν έδειξε κάρτες.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Ζίλε, Σλότερμπεκ, Ρίντιγκερ, Ράουμ, Κίμιχ, Γκιντογκάν (67’ Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (90’ Μουκόκο), Μίλερ (67’ Χόφμαν), Μουσιάλα (79’ Γκέτσε), Χάβερτς (79’ Φίλκρουγκ).

ΙΑΠΩΝΙΑ: Γκόντα, Χ. Σακάι (75’ Μιναμίνο), Γιοσίντα, Ναγκατόμο (57’ Μιτόμα), Ιτακούρα, Εντο, Τανάκα (71’ Ντόαν), Γ. Ίτο, Καμάντα, Κούμπο, Μαέντα (57’ Ασάνο).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter