Μουντιάλ 2022: Η Αγγλία συνέτριψε 6-2 το Ιράν

Μουντιάλ 2022: Η Αγγλία συνέτριψε 6-2 το Ιράν

Η Αγγλία δεν είχε όρεξη για αστεία και συνέτριψε με 6-2 το αδύναμο Ιράν στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου του Μουντιάλ σήμερα (21/11) στο στάδιο «Χαλίφα Ιντερνάσιοναλ» της Ντόχα.

Μια αναμέτρηση η οποία πραγματοποιήθηκε στη σκιά της απόφασης της FIFA να απαγορεύσει στις ομάδες να φορέσουν οι αρχηγοί τους το περιβραχιόνιο στήριξης στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Οι Άγγλοι είχαν εκφράσει τη συγκεκριμένη επιθυμία, ωστόσο μετά από την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έκανε πίσω.

Με βασικούς τους δύο άσους της ΑΕΚ, τον Μοχαμάντι και τον Χατζισαφί το Ιράν προσπάθησε να κρατήσει τους Αγγλους όσο γινόταν μακριά από την περιοχή τους αλλά στο 17’ έχασαν τον βασικό τους γκολκίπερ Μπεϊρανβάντ που χτύπησε λίγο νωρίτερα σε σύγκρουση με συμπαίκτη του και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ο Ιρανός αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο.

Με την επανέναρξη του αγώνα η Αγγλία ανέβασε σιγά-σιγά την πίεση στην ιρανική άμυνα και στο 30’ ο Μάουντ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς με το σουτ εν κινήσει να φεύγει λίγο άουτ. Δύο λεπτά μετά από σέντρα του Σακά, ο Μαγκουάιρ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι. Οι Αγγλοι έφθασαν την κατοχή  στο 76% και τελικά στο 35’ από σέντρα του Λουκ Σο, ο Μπέλιγχαμ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0), απέναντι στους Ιρανούς που δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και να ακολουθήσουν τον γρήγορο ρυθμό των Αγγλων. Με το γκολ του ο Μπέλιγχαμ έγινε ο δεύτερος νεαρότερος σκόρερ της Αγγλίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τον Μάικλ Οουεν.

Τα «Λιοντάρια» είδαν σαστισμένους τους Ιρανούς και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Στο τρίλεπτο 43’-45’ πέτυχαν δύο ακόμη γκολ με τους Σακά (με δυνατό σουτ) και Στέρλινγκ από έξοχη προσπάθεια του Κέιν (3-0) κι να καθαρίσουν ουσιαστικά το ματς κυνηγώντας πλέον μόνο το ύψος του σκορ…

Στο β’ μέρος είχαμε το ίδιο σκηνικό με την Αγγλία να φτάνει στο 62’ στο 4-0 με το δεύτερο γκολ του Σακά και το Ιράν να αντιδράει για 2η φορά στο ματς και να μειώνει με έξοχο γκολ του Ταρεμί σε 4-1 στο 65’.

Ο Σάουθγκειτ προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές στο 70’ για να ξεκουράσει παίκτες κι έβαλε τους  αναπληρωματικούς… Ντάιερ, Φόντεν, Ράσφορντ και Γκρίλις! Η Αγγλία ήταν ασταμάτητη και στο 72’ ένα λεπτό μετά την είσοδο του στο ματς, ο Ράσφορντ έγραψε το 5-1 για να κλείσει τοσκορ στο 90’ ο Γκρίλις (6-1) από ασίστ του Γουίλσον. Στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αζμούν σημάδεψε το δοκάρι του Πίκφορντ κι δύο λεπτά αργότερα (κρατήθηκαν 10 λεπτά καθυστερήσεις λόγω τραυματισμού του Μαγκουάιρ) από εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί το Ιράν κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ταρεμί και μείωσε στο τελικό 6-2.

Ο Βραζιλιάνος ρέφερι Ράφαελ Κλάους «κιτρίνισε» τους Γιαχανμπάς, Πουραλιγκάντζι.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Τρίπιερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ (70’ Ντάιερ), Σο, Μπέλινγχαμ, Ράις, Στέρλινγκ (70’ Γκρίλις), Μάουντ (70’ Φόντεν), Σακά (70’ Ράσφορντ), Κέιν (76’ Γουίλσον).

ΙΡΑΝ: Μπεϊρανβάντ (19’ Χ. Χοσεϊνί), Μοχαραμί, Μοχαμάντι (63’ Τορεμπί), Μ. Χοσεϊνί, Χατζισαφί, Τσεσμί (46’ Γκολιζαντέ), Γιαχανμπάς (46’ Εζατολάχ), Πουραλιγκάντζι, Καρίμι (46’ Κανανί), Νουρολαχί, Ταρεμί.

ReplyForward

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter