Μουντιάλ 2022: Η Ελβετία νίκησε 3-2 τη Σερβία με ανατροπή και πήρε την πρόκριση (Video)

Μουντιάλ 2022: Η Ελβετία νίκησε 3-2 τη Σερβία με ανατροπή και πήρε την πρόκριση (Video)

Η Ελβετία στο ματς των ανατροπών νίκησε με 3-2 την Σερβία στο φινάλε του 7ου ομίλου του Μουντιάλ 2022 και προκρίθηκε ως 2η στην φάση των «16» πίσω από την Βραζιλία, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν συναρπαστικό. Η Ελβετία (που έχασε μοανδική ευκαιρία στο 1ο λεπτό με τους Τζάκα και Εμπολό) ευτύχησε –κόντρα στη ροή του ματς- να προηγηθεί στο σκορ με συρτό σουτ του Σακίρι στο 20’ αλλά η Σερβία που στεκόταν πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο (στο 11’ είχε σουτ του Ζίφκοβιτς στο δοκάρι) έφερε τούμπα το παιχνίδι μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Στο 26’ από σέντρα του Τάντιτς ο Μίτροβιτς με εκπληκτική γυριστή κεφαλιά ισοφάρισε 1-1 και στο 36΄ο Βλάχοβιτς μέσα στην περιοχή πλάσαρε στην απέναντι γωνία για την ολική ανατροπή (2-1) της Σερβίας. Η Ελβετία αναγκαστικά βγήκε μπροστά για την ισοφάριση και την πέτυχε στο 44’ με έξοχο τελείωμα του Εμπολό…

 Όμως το θρίλερ συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Μόλις στο 47’ από πάσα του Βάργκας ο Φρόιλερ με δυνατό σουτ έκανε την ανατροπή στην ανατροπή για την Ελβετία που πήρε ξανά προβάδισμα με 3-2. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε το παραμικρό και η Ελβετία πήρε τελικά το εισιτήριο της πρόκρισης…

Ο Αργεντινός διαιτητής Φερνάντο Ραπαλίνι «κιτρίνισε» τους Βίντμερ, Βάργκας, Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Πάβλοβιτς, Ράικοβιτς, Γκούνελ, Μίτροβιτς.

Σερβία: Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (55’ Γκούντελ), Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (78’ Ράντονιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (65’ Μακσίμοβιτς), Λούκιτς, Κόστιτς, Τάντιτς (78’ Τζούρισιτς), Μίτροβιτς, Βλάχοβιτς (55’ Γιόβιτς).

Ελβετία: Κόμπελ, Βίντμερ, Ακάντζι, Εμπολό, Φρόιλερ, Τσάκα, Ροντρίγκες, Σόου (69’ Φερνάντες), Βάργκας (83’ Φάχσναρ), Σχαρ, Σακίρι (69’ Ζακάρια).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter