Μουντιάλ 2022: Η Ιαπωνία ζει το μύθο της, νίκησε με 2-1 την Ισπανία και πέρασε στους «16» (Video)

Μουντιάλ 2022: Η Ιαπωνία ζει το μύθο της, νίκησε με 2-1 την Ισπανία και πέρασε στους «16» (Video)

Τα φαβορί είναι στα χαρτιά και η Ιαπωνία μετά την Γερμανία, έριξε στο καναβάτσο και την Ισπανία (2-1), εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Μπλε Σαμουράι τερμάτισαν στη 1η θέση του 5ο ομίλου και στην επόμενη φάση θα αναμετρηθούν με την Κροατία, ενώ ο αντίπαλος τους τερμάτισε δεύτερος και θα αντιμετωπίσει το Μαρόκο.

Οι Ιβηρες κυριάρχησαν στο παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο και άνοιξαν το σκορ στο 11’ με καρφωτή κεφαλιά του Μοράτα. Ο 30χρονος επιθετικός έφτασε τα 30 γκολ σε 60 αγώνες κι έμεινε μόνος στην 5η θέση της λίστας των σκόρερ της Ισπανίας, αφήνοντας στην 6η τον Φερνάντο Ιέρο. Οι Νταβίδ Βίγια (59), Ραούλ (44), Φερνάντο Τόρες (38) και Νταβίδ Σίλβα (35) βρίσκονται στις τέσσερις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας.

Η Ιαπωνία αμυνόταν μαζικά και μετά το 1-0 και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους δεν δημιουργήθηκε άλλη αξιόλογη ευκαιρία.

Τα δεδομένα του ματς άλλαξαν μέσα σε τέσσερα λεπτά με τους καμικάζι του Χατζίμε Μοριγιάσου να πιάνουν στον ύπνο τους αντιπάλους τους. Στο 48’ ο Ντόαν ισοφάρισε σε 1-1 και στο 51’ ο Τανάκα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Στη φάση του 2-1 η μπάλα φαίνεται να έχει περάσει άουτ, αλλά το VAR έδειξε σέντρα. Μεγάλη νίκη, μεγάλη πρόκριση για την Ιαπωνία.

Ο διαιτητής Βίκτορ Γκόμες (Νότια Αφρική) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Ικατούρα, Tανιγκούτσι, Γιοσίντα.

Ιαπωνία: Γκόντα, Ικατούρα, Γιοσίντα, Τανιγκούτσι, Ίτο, Μορίτα, Τανάκα (87’ Εντο),  Ναγκατόμο (46’ Μιτόμα), Καμάντα (68’ Τομιγιάσου), Μαέντα (62’ Ασάνο), Κούμπο (46’ Ντόαν).

Ισπανία: Σιμόν, Αθπιλικουέτα (46’ Καρβαχάλ), Ρόδρι, Π. Τόρες, Μπαλντέ (68’ Αλμπα), Γκάβι (68’ Φατί), Μπουσκέτς, Πέδρι, Γουίλιαμς (57’ Φ. Τόρες), Μοράτα (57΄Ασένσιο), Όλμο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter