Μουντιάλ 2022: Η Ολλανδία απέκλεισε τις ΗΠΑ (3-1) και προκρίθηκε στα προημιτελικά

Μουντιάλ 2022: Η Ολλανδία απέκλεισε τις ΗΠΑ (3-1) και προκρίθηκε στα προημιτελικά
Virgil van Dijk, left, and goalkeeper Andries Noppert of the Netherlands celebrate at end of the World Cup round of 16 soccer match between the Netherlands and the United States, at the Khalifa International Stadium in Doha, Qatar, Saturday, Dec. 3, 2022. (AP Photo/Ashley Landis)

Η Ολλανδία έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει την συμμετοχή της στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς νίκησε και απέκλεισε τις ΗΠΑ (3-1). Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Αργεντινή – Αυστραλία.

Οι Οράνιε δεν φόρτσαραν ιδιαίτερα, αλλά ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση και επικράτησαν σχετικά εύκολα του αντιπάλου τους.

Οι Αμερικανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 3’ με τον Πούλισικ, τον οποίο νίκησε σε τετ α τετ ο Νόπερτ, ενώ οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ στο 10’ με σουτ του Ντεπάι. Το 2-0 έγινε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Μπλιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ΗΠΑ έπαιξαν με μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι τους και κατάφεραν να μειώσουν το σκορ στο 76’ με τυχερό γκολ του Ράιτ. Η νίκη για τους ολλανδούς κλείδωσε στο 81’ με σουτ του Ντάμφρις, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Ο 26χρονος μπακ έδωσε τις ασίστ στα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του.

Ο Ουίλτον Σαμπάιο (Βραζιλία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Κοπμάινερς, Nτε Γιονγκ.

Ολλανδία: Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ (93’ Ντε Λιχτ), Ντε Ρουν (46’ Μπέρχβαϊν), Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Ντάμφρις, Κλάασεν (46’ Κοπμάινερς), Χάκπο (93’ Βέχορστ), Ντεπάι (82’ Σίμονς).

ΗΠΑ: Τέρνερ, Ντεστ (75’ Γέντλιν), Ζίμερμαν, Ρέαμ, Ρόμπινσον (92’ Μόρις), Άνταμς, ΜακΚένι (67΄Ράιτ), Μουσά, Γουεά (67’ Ααρονσον), Πούλισικ, Φερέιρα (46’ Ρέινα).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter