Μουντιάλ 2022: Ίδρωσε αλλά νίκησε το Βέλγιο τον Καναδά

Μουντιάλ 2022: Ίδρωσε αλλά νίκησε το Βέλγιο τον Καναδά

Ο Καναδάς κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά το Βέλγιο πήρε τη νίκη με 1-0 στο «Ahmad bin Ali Stadium» στην 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου στο Μουντιάλ 2022.

Οι Καναδοί αιφνιδίασαν το Βέλγιο και με γρήγορο ποδόσφαιρο πολλά τρεξίματα και πρέσινγκ παντού, εξέπληξε τους πάντες. Πελαγωμένοι οι Βέλγοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και αναγκάζονταν να διώχνουν όπως-όπως τη μπάλα και να κάνουν πολλά και αβίαστα λάθη μη μπορώντας να συγκρατήσουν τους αντιπάλους τους. Ο Καναδάς έχασε σωρεία ευκαιριών με τον Κουρτουά να κρατάει μόνος του τους «κόκκινους διαβόλους» όρθιους στον αγώνα. Αποκορύφωμα η απόκρουση πέναλτι στο 11’ στην εκτέλεση του Ντέιβις της Μπάγερν.

Το Βέλγιο, γερασμένο και κορεσμένο, προσπαθούσε με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Καναδά να βρει λύση. Και την βρήκε στο 44’ όταν σε μακρινή πάσα του Αλντερβάιλερ, ο Μπατσουαγί πλάσαρε εύστοχα για το 0-1 κόντρα στη ροή του ματς. Στις καθυστερήσεις ο Μπιουκάναν έχασε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ από πολύ κοντά.

Στο β’ μέρος ο Καναδάς συνέχισε να πιέζει το Βέλγιο αλλά τα θαλάσσωνε στην τελική προσπάθεια. Οσο περνούσε η ώρα ο Καναδάς προσπαθούσε να πιέσει αλλά κουράστηκε καθώς έτρεξε πολύ και το Βέλγιο έβρισκε περισσότερους χώρους στις αντεπιθέσεις, αλλά δεν δημιουργούσε κινδύνους. Στο 80’ πάντως ο Κουρτουά έσωσε κεφαλιά του Λάριν και το Βέλγιο με μόλις 8 τελικές έναντι 22 (!) του Καναδά πήρε τη νίκη…

Ο διαιτητής από την Ζάμπια, Γιάνι Σικάζουε «κιτρίνισε» τους Μενιέ, Ονάνα, Ντέιβις, Τζόνστον,

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Ντεντόνκερ, Αλντερβάιρελντ, Βερντόγκεν, Καστάνιε, Βίτσελ, Τίλεμανς (46’ Ονάνα), Καράσκο (46’ Μενιέ), Ντε Μπρόινε, Ε. Αζάρ (62’ Τροσάρ), Μπατσουαγί (78’ Οπέντα).

ΚΑΝΑΔΑΣ: Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Χόιλετ (58’ Λάριν), Χάνιτσον (58’ Κονέ), Εουστάκιο (81’ Μιλάρ), Λαρέγια (74’ Αντεκόμπι), Μπιουκάναν (81’ Οσόριο), Ντέιβιντ, Ντέιβις.

*Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1.Βέλγιο  1-0  3

2.Κροατία  0-0  1

3.Μαρόκο  0-0  1

4.Καναδάς  0-1  0

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter