Μουντιάλ 2022: Ιστορική νίκη για Μαρόκο, 1-0 την Πορτογαλία, και πρόκριση στα ημιτελικά

Μουντιάλ 2022: Ιστορική νίκη για Μαρόκο, 1-0 την Πορτογαλία, και πρόκριση στα ημιτελικά

Εγραψε ιστορία το Μαρόκο στο Κατάρ. Νίκησε 1-0 την Πορτογαλία και έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που θα αγωνιστεί στα ημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στους «4» θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού της Γαλλίας με την Αγγλία.

Τα «λιοντάρια του Άτλαντα» είχαν άριστη τακτική, περιόρισαν τους αντιπάλους τους και επιχείρησαν να χτυπήσουν στην κόντρα.

Το γκολ που έκρινε την πρόκριση σημειώθηκε στο 42’. Ο Μπουφάλ σέντραρε, ο Κόστα έκανε άστοχη έξοδο, ο Εν Νεσιρί κέρδισε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (1-0).

Η Πορτογαλία έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 45’. Ο Μπρούνο Φερνάντες με σέντρα – σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερνάντο Σάντος χρησιμοποίησε και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η Πορτογαλία πίεσε, αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει τα δεδομένα του αγώνα.

Σε μεγάλη μέρα ήταν ο Μπόνο , ο οποίος έκανε σπουδαίες επεμβάσεις σε σουτ του Φέλιξ (83’) και του Ρονάλντο (91’).

Ο διαιτητής Φακούντο Τέγιο (Αργεντινή) στο 93’ απέβαλε τον Σεντίρα, ενώ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Νταρί, Βιτίνια.

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Ελ Γιαμίκ, Σαΐς (57’ Νταρί), Ατιά -Αλά, Ουναχί, Άμραμπατ, Αμαλάχ (65’ Σεντίρα), Ζίγιεχ (81’ Αμπουκλάλ), Εν Νεσιρί (65’ Μπενούν), Μπουφάλ (81’ Τζαμπράν).

Πορτογαλία: Κόστα, Νταλότ (79’ Oρτα), Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο (51’ Ζοάο Κανσέλο), Οτάβιο (69’ Βιτίνια), Νέβες (51’ Ρονάλντο), Μπερνάρντο Σίλβα, Φερνάντες, Γκονσάλο Ράμος (69’ Λεάο), Φέλιξ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter