Μουντιάλ 2022: Κάλυψαν τα στόματά τους οι Γερμανοί στην ομαδική φωτογραφία – Αντιδρούν στη φίμωση της FIFA

Μουντιάλ 2022: Κάλυψαν τα στόματά τους οι Γερμανοί στην ομαδική φωτογραφία – Αντιδρούν στη φίμωση της FIFA

Τη φίμωση που υπέστησαν οι «αντάρτισσες» Ομοσπονδίες από τη FIFA φάνηκε να καταγγέλλουν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Γερμανίας, πριν τη σέντρα του αγώνα με την Ιαπωνία την Τετάρτη στην Ντόχα.

Οι ένδεκα Γερμανοί παίκτες πόζαραν με το χέρι μπροστά στο στόμα, σε μια σαφή κίνηση διαμαρτυρίας. Υπενθυμίζεται ότι η FIFA απαγόρευσε ουσιαστικά τη χρήση περιβραχιόνιου στα χρώματα του ουράνιου τόξου (που συμβολίζει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στη χώρα οικοδέσποινα του Μουντιάλ), με απειλή κίτρινης κάρτας στους αρχηγούς που θα αψηφούσαν την οδηγία της.

Ακόμη εντονότερη υπήρξε η αντίδραση των Δανών, οι οποίοι χαρακτήρισαν επισήμως «απαράδεκτη» τη στάση της FIFA και ανακοίνωσαν ότι δεν θα υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του προέδρου Τζιάνι Ινφαντίνο, στις επερχόμενες αρχαιρεσίες για την ανανέωση της θητείας του.

Η FIFA εξήγησε ότι, βάσει του κανονισμού και του πρωτοκόλλου, αρχηγός που θα φορέσει παράτυπο περιβραχιόνιο θα τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα πριν το ξεκίνημα του αγώνα. Η απειλή υποχρέωσε Άγγλους, Γερμανούς, Ολλανδούς, Αυστραλούς κ.α. σε αναδίπλωση, προ του κινδύνου αποβολής ή τιμωρίας βασικών παικτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter