Μουντιάλ 2022: Ματς-θρίλερ, πρόκριση για την Αργεντινή στα πέναλτι! (Videos)

Μουντιάλ 2022: Ματς-θρίλερ, πρόκριση για την Αργεντινή στα πέναλτι! (Videos)

Η Αργεντινή πήρε μετά από έναν συγκλονιστικό προημιτελικό με την Ολλανδία την πρόκριση στην τετράδα του Μουντιάλ 2022 στα πέναλτι με 4-3 επί της Ολλανδίας (2-2 στα 120 λεπτά) και θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την Κροατία που επίσης προκρίθηκε στα πέναλτι…

Στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα… μίλησε η κλάση του Λιονέλ Μέσι. Ο 35χρονος άσος αφού ταλαιπώρησε τη μισή ολλανδική άμυνα στο 35’ έδωσε μια καταπληκτική ασίστ στον Μολίνα που με υπέροχο κοντρόλ και πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0) για την Αργεντινή. Οι Οράνιε προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά απειλούσαν μόνο με στημένα και σέντρες που που έδιωχναν εύκολα οι αμυντικοί της «αλμπισελέστε».

Στο β’ μέρος οι Ολλανδοί πίεσαν για την ισοφάριση αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ απέναντι στην σκληρή άμυνα της Αργεντινής που απείλησε στο 63’ με φάουλ του Μέσι λίγο άουτ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 73’ ο Ντάμφρις ανέτρεψε τον Ακούνια στη περιοχή και ο Λαόθ υπέδειξε το πέναλτι με τον Μέσι να σημειώνει με το 10ο γκολ του σε Παγκόσμιο Κύπελλο (2-0).

Όμως η Ολλανδία επέστρεψε στο ματς όταν ο Βέγκχορστ με γυριστή κεφαλιά μείωσε το σκορ σε 2-1 κι έδωσε ελπίδες στην ομάδα του για την ανατροπή. Στη συνέχεια τα έπαιξε όλα για όλα με τέσσερις επιθετικούς και με πανύψηλο σχήμα και με συνεχείς σέντρες και στο ματς έπεφταν κορμιά.

Τελικά η χρυσή αλλαγή του Φαν Χάαλ, ο Βέγκχορστ μετά από μια καταπληκτική κομπίνα σε φάουλ έγραψε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90’+11’) με το δεύτερο γκολ το 2-2 και το ματς πήγε στη παράταση…

Στο έξτρα 30λεπτο δεν έγινε κάτι σημαντικό στο πρώτο μέρος αλλά στο 2ο, η Αργεντινή έχασε δυο καλές ευκαιρίες με Λαουτάρο Μαρτίνες και Πεσέλα, ενώ στο 119’ ο Νόπερτ έσωσε στη βολίδα του Λαουτάρο και στο 120 η βολίδα του Φερνάντες σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της Ολλανδίας και ο προημιτελικός-θρίλερ πήγε στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

Η σειρά των πέναλτι: Φαν Ντάικ απόκρουση, Μέσι 1-0, Μπεργκχάους απόκρουση, Παρέδες 2-0, Κόπμαϊνερς 2-1, Μοντίλ 3-1, Μπέργκχορστ 3-2, Φερνάντες άουτ, Λ. Ντε Γιόνγκ 3-3, Λ. Μαρτίνες 4-3.

Ο Ισπανός Ματέου Λαόθ «κιτρίνισε» τους Τίμπερ, Ακούνια, Βέγκχορστ, Ρομέρο, Ντεπάι, Λ. Μαρτίνες, Μπέργκχαους, Φαν Ντάικ, Μπέρχβαϊν, Οταμέντι, Μοντίλ, Πεσέλα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε, Ντάμφρις, Ντε Ρουν (46’ Κόπμαϊνερς), Φ. Ντε Γιόνγκ, Μπλιντ (64’ Λ. Ντε Γιόνγκ), Χάκπο (113’ Λανγκ), Ντεπάι (78’ Βέγκχορστ), Μπέρχβαϊν (46’ Μπερχάους).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ε. Μαρτίνες, Μολίνα (106’ Μοντίλ), Ρομέρο (78’ Πεσέλα), Οταμέντι, Λ. Μαρτίνες (112’ Ντι Μαρία), Ακούνια (78’ Ταλιαφίκο), Ντε Πολ (66’ Παρέδες), Φερνάντες, ΜακΆλιστερ, Άλβαρες (82’ Λαουτ. Μαρτίνες), Μέσι.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter