Μουντιάλ 2022: Με ηγέτη με σκόρερ τον Εμπαπέ η Γαλλία «καθάρισε» την Πολωνία (3-1) και πέρασε στους «8»

Μουντιάλ 2022: Με ηγέτη με σκόρερ τον Εμπαπέ η Γαλλία «καθάρισε» την Πολωνία (3-1) και πέρασε στους «8»

Το τρομερό «παιδί» των Γάλλων, ο Κιλιάν Εμπαπέ, πέτυχε δύο γκολ, μοίρασε και μία ασίστ και οδήγησε τους «τρικολόρ» στη νίκη – πρόκριση επί της Πολωνίας με σκορ 3-1. Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές βρίσκονται στους «8» του τουρνουά, όπου θα αναμετρηθούν με το νικητή του ζευγαριού Αγγλία – Σενεγάλη.

Στο 29’ ο Ζιρού αστόχησε σε κενή εστία και στο 38’ η Πολωνία έχασε τριπλή ευκαιρία. Δύο φορές δεν μπόρεσε να σκοράρει ο Ζιελίνσκι, ενώ ο Βαράν έδιωξε την μπάλα πάνω από την γραμμή της εστίας μετά από σουτ του Καμίνσκι.

Το σκορ άνοιξε στο 44’. Ο Εμπαπέ πέρασε κάθετη πάσα στον Ζιρού κι αυτός εκτέλεσε τον Σέσνι (1-0). Ο πολύπειρος φορ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Γαλλίας με 52 γκολ αφήνοντας δεύτερο στην σχετική λίστα τον Τιερί Ανρί.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλλία είχε τον έλεγχο του αγώνα και αυτός που έκανε τη διαφορά ήταν ο Εμπαπέ που πέτυχε δύο γκολ στο 74’ και στο 91’. Ο άσος της Παρί έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 8 γκολ σε Μουντιάλ πριν κλείσει τα 24 του χρόνια. Με το τέρμα στο 91’ έφτασε τα 9!

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 99’. Η Πολωνία κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ουπαμεκανό και την πρώτη φορά ο Γιορίς νίκησε τον Λεβαντόφσκι. Ο ρέφερι σφύριξε επανάληψη και τη δεύτερη φορά ο άσος της Μπαρτσελόνα σκόραρε (3-1).

Ο Ζ. Βαλένζουελα (Βενεζουέλα) έδειξε κίττρινη κάρτα στους Τσουαμενί, Μπερεσίνσκι, Κας.

Γαλλία: Γιορίς, Κουντέ (93’ Ντισασί), Βαράν, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Τσουαμενί (66’ Φοφανά), Ραμπιό, Ντεμπελέ (76’ Κομάν), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού (76’ Τουράμ).

Πολωνία: Σέσνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ (87’ Μπέντναρεκ), Μπερεσίνσκι, Φρανκόβσκι (87’ Γκροσίτσκι), Σιμάνσκι (64’ Μίλικ), Κριχόβιακ (71’ Μπιέλικ), Ζιελίνσκι, Καμίνσκι (71’ Ζαλέβσκι), Λεβαντόβσκι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter