Μουντιάλ 2022: Με χατ-τρικ του Ράμος η Πορτογαλία «σκόρπισε» την Ελβετία και πέρασε εντυπωσιακά στους «8»

Μουντιάλ 2022: Με χατ-τρικ του Ράμος η Πορτογαλία «σκόρπισε» την Ελβετία και πέρασε εντυπωσιακά στους «8»

Η Πορτογαλία ήταν σαρωτική χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην ενδεκάδα της και διάλυσε με 6-1 την Ελβετία, έχοντας έναν 21χρονο τον Γκονσάλο Ράμος μεγάλο πρωταγωνιστή, καθώς σημείωσε χατ τρικ. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος προκρίθηκε στους «8» του Μουντιάλ και εκεί θα αντιμετωπίσει την έκπληξη της διοργάνωσης το Μαρόκο…

Το πρώτο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στους Πορτογάλους και με κινητήριο μοχλό τον Ζοάο Φέλιξ που έκανε ο,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο πήραν προβάδισμα με 2-0 απέναντι στην Ελβετία που ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Το σκορ άνοιξε στο 17’ ο αντικαταστάτης του Ρονάλντο στην ενδεκάδα, ο Γκονσάλο Ράμος, που πήρε την μπάλα λίγο πλάγια στην περιοχή, γύρισε και κεραυνοβόλησε τον Σόμερ για το 1-0. Στο 33’ από κόρνερ του Φερνάντες ο Πέπε με εντυπωσιακό άλμα και κεφαλιά έγραψε το 2-0.

 Εκτός από τα γκολ η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ με τους Ράμος και Φερνάντες, Στο ίδιο 45λεπτο η Ελβετία δεν μπορούσε να πατήσει καν στην αντίπαλη περιοχή και είχε μόνο μια καλή προσπάθεια με τον Φρόιλερ.

Στο β’ μέρος η Πορτογαλία ξεκίνησε και πάλι φουριόζα και στο 51’ ο 21χρονος Ράμος με κοντινό πλασέ έκανε το 3-0 με το 2ο δικό του γκολ στο ματς. Και στο 55’ έδωσε και την ασίστ στον Γκερέιρο για το 4-0. Στο 58’ από κόρνερ ο Ακάντζι με κοντινή προβολή μείωσε σε 4-1 για την Ελβετία, όμως η Πορτογαλία ήταν ασταμάτητη και στο 67’ από ασίστ του Φέλιξ ο Ράμος πέτυχε το πρώτο χατ τρικ στο Μουντιάλ με το 5-1. Και στο 92’ ο Λεάο με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 6-1…

Στο τελευταίο 15λεπτο ο Σάντος έβαλε μέσα σε αποθέωση στο ματς τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Μεξικανός διαιτητής Σέζαρ Αρτούρο Ράμος «κιτρίνισε» τους Σχαρ, Τσόμερτ.

Πορτογαλόα: Κόστα, Νταλότ, Ντίας, Πέπε, Κανσέλο, Καρβάλιο, Φερνάντες (87’ Λεάο), Οτάβιο (74’ Βιτίνια), Σίλβα (81’ Νέβες), Φέλιξ (74’ Ρονάλντο), Ράμος (74’ Ορτα).

Ελβετία: Σόμερ, Φερνάντες, Σχαρ (46’ Τσόμερτ), Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ (54’ Ζακάρια), Τζάκα, Σακίρι, Σόου (54’ Σεφέροβιτς), Βάργκας (66’ Οκαφόρ), Εμπολό (89’ Γιασάρι).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter