Μουντιάλ 2022: Μίνι έκπληξη από την Τυνησία – 0-0 με την Δανία

Μουντιάλ 2022: Μίνι έκπληξη από την Τυνησία – 0-0 με την Δανία

Μετά την σούπερ έκπληξη της Σαουδικής Αραβίας που νίκησε την Αργεντινή του Μέσι, ήρθε πριν λίγο η σειρά της Τυνησίας να κάνει τη… μίνι έκπληξη καθώς κράτησε στο 0-0 την Δανία στο στάδιο «Education City» για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Η Τυνησία αιφνιδίασε τη Δανία που σίγουρα δεν περίμενε τέτοια αντίδραση από την αντίπαλο της. Εγκλώβισε το μεγάλο όνομα των Δανών τον Ερικσεν, αλλά και τους Ντιλέινι και Μέλε και οι «Βίκινγκς» δεν μπορούσαν με τίποτα να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία του Ντάμεν. Αναγκάστηκαν να σηκώσουν τη μπάλα με πολλές σέντρες τις οποίες καθάριζαν εύκολα οι υψηλόσωμοι αμυντικοί των Τυνήσιων με πρώτο τον Μεριά, τον πρώην στόπερ του Ολυμπιακού. Μάλιστα η Τυνησία ήταν εκείνη που δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις της. Στο 24’ ο Τζεμπαλί πέτυχε γκολ το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ ενώ στο 42’ ο Σμάιχελ έσωσε σε τετ α τετ με τον Τζεμπαλί που πλάσαρε αλλά ο Δανός μπόρεσε να διώξει σε κόρνερ.

Στο 2ο ημίχρονο η Δανία ανέβασε την απόδοση της πίεσε περισσότερο την Τυνησία που προσπαθούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Στο δίλεπτο 69’-70’ η Δανία έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Αρχικά την βολίδα του Ερικσεν έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ντάμεν και στο κόρνερ, πήρε κεφαλιά ο Κρίστενσεν με τον Κορνέλιους εξ επαφής με νέα κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι!

Οσο περνούσε η ώρα οι Δανοί ανέβαζαν την πίεση καθώς η Τυνησία είχε κουραστεί και κάθε φορά που οι αμυντικοί έδιωχναν τη μπάλα πανηγύριζαν σαν να πέτυχαν γκολ και τελικά κράτησαν μέχρι το φινάλε το 0-0.

Να σημειωθεί ότι βασικός με την Τυνησία αγωνίστηκε και ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού ο Ντρέγκερ ενώ ως αλλαγή αγωνίστηκε και ο Κεσχρίντα του Ατρομήτου.

Ο διαιτητής Ράμος «κιτρίνισε» τους Ρ. Κρίστενσεν, Γιένσεν, Κενίσι.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Κιάερ (65’ Γιένσεν), Α.Κρίστενσεν, Μέλε, Ντιλέινι (45’ Ντάμσγκαρντ), Έρικσεν, Χόιμπιεργκ, Ρ. Κρίστενσεν, Ντόλμπεργκ (65’ Κορνέλιους), Σ. Όλσεν (65’Λίνστρεμ).

ΤΥΝΗΣΙΑ: Ντάμεν, Ταλμπί, Μεριά, Μπρον, Ντρέγκερ (88’ Κεσχρίντα), Σχιρί, Λαϊντουνί (88’ Σασί), Αμπντί, Σλιμάν (67’ Σλιτί), Μσακνί (79’ Μετζμπρί), Τζεμπαλί (79’ Κενίσι).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter