Μουντιάλ 2022: Μυθική Κροατία, απέκλεισε στα πέναλτι τη Βραζιλία

Μουντιάλ 2022: Μυθική Κροατία, απέκλεισε στα πέναλτι τη Βραζιλία

Η Κροατία έκανε την μεγάλη έκπληξη, νίκησε στη διαδικασία των πέναλτι την Βραζιλία (4-2) και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Μουντιάλ, όπου θα αναμετρηθεί με το νικητή του ζευγαριού Αργεντινή – Ολλανδία.

Η σελεσάο στη κανονική διάρκεια του αγώνα είχε τον έλεγχο της μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις για γκολ. Και όσες φορές πάτησε στην αντίπαλη περιοχή ο γκολκίπερ της Κροατίας, ο Ντομινίκ Λιβάκοβιτς, κατέβασε τα ρολά και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Το παιχνίδι πήγε στην παράταση και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Νεϊμάρ άνοιξε το σκορ με ένα γκολ – ποίημα. Αλλαξε την μπάλα με τους Ροντρίγκο, Πακετά, ντρίπλαρε και τον Λιβάκοβιτς και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Ο Νεϊμάρ έφτασε τα 77’ γκολ με το εθνόσημο, όσα έχει και ο Πελέ με την Βραζιλία.

Τελευταία όμως μίλησε η Κροατία, η οποία ισοφάρισε στο 117’ με τον Πέτκοβιτς (1-1). Η πρόκριση κρίθηκε από την άσπρη βούλα.

Τα πέναλτι:

Κροατία: Βλάσιτς 1-0

Βραζιλία: Ροντρίγκο, απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς (1-0)

Κροατία: Μάγιερ 2-0

Βραζιλία: Κασεμίρο 2-1

Κροατία: Μόντριτς 3-1

Βραζιλία: Πέντρο 3-2

Κροατία: Ορσιτς 4-2

Βραζιλία: Μαρκίνιος δοκάρι…

Ο διαιτητής: Μάικλ Ολιβερ (Αγγλία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπρόζοβιτς, Πέτκοβιτς /Ντανίλο, Κασεμίρο, Μαρκίνιος.

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβαρντιόλ, Σόσα (110’ Μπούντιμιρ), Μπρόζοβιτς (114’ Ορσιτς), Κόβασιτς (106’ Μάγιερ), Μόντριτς, Πάσαλιτς (72’ Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κράμαριτς (72’ Πέτκοβιτς).

Βραζιλία: Άλισον, Μιλιτάο (106’ Αλεξ Σάντρο), Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντανίλο, Κασεμίρο, Πακετά (106’ Φρεντ), Νεϊμάρ, Ραφίνια (56’ Αντονι), Βινίσιους (64’ Ροντρίγκο), Ριτσάρλισον (84’ Πέντρο).

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter