Μουντιάλ 2022: Νίκη της Νότιας Κορέας επί της Πορτογαλίας με 2-1 και πρόκριση και για τις δύο

Μουντιάλ 2022: Νίκη της Νότιας Κορέας επί της Πορτογαλίας με 2-1 και πρόκριση και για τις δύο

Η Ν. Κορέα με γκολ στις καθυστερήσεις επικράτησε 2-1 της Πορτογαλίας και προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 8ο όμιλο στους «16» του Μουντιάλ. Οι Ιβηρες είχαν εξασφαλίσει την πρώτη θέση και θα αναμετρηθούν με τον δεύτερο του ομίλου της Βραζιλίας.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και σκόραραν στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν. Στο 5’ ο Πέπε πάσαρε με βαθιά μπαλιά την μπάλα στον Νταλότ, ο μπακ της Γιουνάιτεντ μπήκε  περιοχή, γύρισε στον επερχόμενο Όρτα, ο οποίος νίκησε τον Κιμ Σονγκ-Γκιου (0-1).

Στην συνέχεια οι ασιάτες ισορρόπησαν το παιχνίδι και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ. Στο 27’ , μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα βρήκε την πλάτη του Ρονάλντο και στρώθηκε στον  Κιμ Γιουνγκ Γουόν που ισοφάρισε.

Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο είχε ελάχιστες φάσεις και κρίθηκε στο 91’. Ο Σον έκανε κούρσα πάνω από 40 μέτρα, έφτασε έξω από την αντίπαλη περιοχή και έδωσε πάσα  «πάρε –βάλε» στον  Χε Τσαν Χουάνγκ, ο οποίος με σουτ νίκησε τον Ντιόγκο Κόστα και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-1), δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Ο διαιτητής Φακούντο Τέγιο (Αργεντινή) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Κανγκ Ιν Λι, Χε Τσαν Χουάνγκ

Νότια Κορέα: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Γιν-Σου Κιμ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Χουάνγκ Ίνμπομ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο (93’ Γιου Μιν Τσο), Λι Γάεσουνγκ (66’ Χε Τσαν Χουάνγκ), Κιμ Μουν Χουάν, Κανγκ-Ιν Λι (81’ Χο Σον), Κιμ Γιούνγκ-Γκουόν (81’ Ουί-Τζο Χουάνγκ), Κουνγκ-Γον Γουόν.

Πορτογαλία: Ντιόγο Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Αντόνιο Σίλβα, Νταλότ, Νέβες (65’ Λεάο), Ματέους Νούνιες (65’ Παλίνια), Ζοάο Μάριο (82’ Μπερνάρντο Σίλβα), Βιτίνια (82’ Καρβάλιο), Όρτα, Ρονάλντο (65’ Αντρέ Σίλβα).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter