Μουντιάλ 2022: Ο Εμπαπέ έστειλε τη Γαλλία στους «16», η Γαλλία 2-1 την Δανία

Μουντιάλ 2022: Ο Εμπαπέ έστειλε τη Γαλλία στους «16», η Γαλλία 2-1 την Δανία
France's Kylian Mbappe controls the ball during the World Cup group D soccer match between France and Denmark, at the Stadium 974 in Doha, Qatar, Saturday, Nov. 26, 2022 (AP Photo/Alessandra Tarantino)

Είναι ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη και φρόντισε να το δείξει και πάλι. Ο Κίλιαν Εμπαπέ με δύο γκολ οδήγησε την Γαλλία σε νίκη 2-1 επί της Δανίας και μαζί στην πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Η Γαλλία είχε την υπεροχή, οι Δανοί περίμεναν να κλέψουν και να βγουν στην αντεπίθεση αλλά από ευκαιρίες τίποτα το ιδιαίτερο. Στο 23’ ο Ραμπιό απείλησε με κεφαλιά αλλά ο Σμάιχελ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στο 30’ από έξοχη προσπάθεια του Ντεμπελέ ο Εμπαπέ αμαρκάριστος στο πέναλτι σούταρε στα ύψη…

Στο β’ μέρος συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο ο αγώνας με τον Γκριεζμάν να χάνει την μεγάλη ευκαιρία στο 60’ σουτάροντας απελπιστικά άουτ. Όμως στο επόμενο λεπτό από καταπληκτικό «1-2» των Ερναντέζ και Εμπαπέ ο τελευταίος με σουτ άνοιξε το σκορ για την Γαλλία (1-0).

Η Δανία προσπάθησε να αντιδράσει  και ανέβηκε προκειμένου να πιέσει για την ισοφάριση και την πέτυχε σύντομα. Στο 68’ από κόρνερ του Ερικσεν ο Αντερσεν πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Α. Κρίστενσεν με νέα κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Γιορίς για το 1-1. Οι Δανοί πήραν αέρα και στο 72’ λίγο έλειψε να κάνουν την ολική ανατροπή αλλά το σουτ του Λίντστρεμ έσωσε ο Γιορίς. Οι φάσεις άεχισαν να γίνονται πιο πολλές με τους Τσουαμενί και Μπρέθγουεϊτ να απειλούν εκατέρωθεν στο 76’ και στο 81’ αντίστοιχα. Όμως στο 86’ ο Κίλιαν Εμπαπέ ξαναχτύπησε. Από σέντρα του Γκριεζμάν ο κορυφαίος επιθετικός στον κόσμο με τον… μηρό έγραψε το 2-1 σημειώνοντας το 14ο γκολ του στα τελευταία 12 παιχνίδια του με την Γαλλία και συνολικά 31 με τους «Μπλε»!

Ο Πολωνός διαιτητής Σιμόν Μαρτσίνιακ «κιτρίνισε» τους Α. Κρίστενσεν, Κορνέλιους, Κουντέ.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν (74’ Κονατέ), Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντέζ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ (74’ Κομάν), Γκριεζμάν (91’ Φοφανά), Εμπαπέ, Ζιρού (62’ Τουράμ).

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Νέλσον, Α. Κρίστενσεν, Μάλε, Έρικσεν, Ρ. Κρίστενσεν (91’ Μπαχ), Χόιμπιεργκ, Ντάμσγκααρντ (73’ Ντόλμπεργκ), Κορνέλιους (46’ Μπρέθγουεϊτ), Λίνστρεμ (85’ Νόργκααρντ).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter