Μουντιάλ 2022: Ο Ζιρού οδήγησε την Γαλλία στα ημιτελικά, μοιραίος για την Αγγλία ο Κέιν

Μουντιάλ 2022: Ο Ζιρού οδήγησε την Γαλλία στα ημιτελικά, μοιραίος για την Αγγλία ο Κέιν

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές συνεχίζουν ακάθεκτοι στο Κατάρ. Η Γαλλία νίκησε (2-1) την Αγγλία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει το εκπληκτικό Μαρόκο. Τα «Τρία Λιοντάρια» προσπάθησαν να κόψουν το δρόμο των «Τρικολόρ», αλλά δεν τα κατάφεραν με μοιραίο παίκτη τον Χάρι Κέιν που έχασε πέναλτι.

Το παιχνίδι ήταν υψηλού επιπέδου, γεμάτο φάσεις καθηλώνοντας όσους το παρακολούθησαν. Από τη Γαλλία μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γκριεζμάν με δύο ασίστ και εκτελεστής στο νικητήριο γκολ ο πολύπειρος Ζιρού.

Το σκορ άνοιξε στο 17’ με ένα δυνατό σουτ του Τσουαμενί (0-1). Στην συνέχεια η Αγγλία αύξησε την πίεση της, αλλά την σταμάτησε ο Γιορίς με τις σωτήριες επεμβάσεις του.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ προσπάθησαν να «τρυπήσουν» την γαλλική άμυνα και στο 52’ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Σάκα από τον Τσουαμενί. Στο 54’ ο Κέιν ισοφάρισε από τα 11 βήματα (1-1) και έφτασε τα 53 τέρματα με την Αγγλία πιάνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Ρούνεϊ.

Στο 70’ ο Χέντερσον εκτέλεσε φάουλ, ο Μαγκουάιρ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού και έφυγε άουτ.

Στο 78’ σουτ του Ζιρού απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πίκφορντ, ωστόσο στην εξέλιξη της φάσης έγινε το 1-2. Ο Γκριεζμάν έβγαλε την σέντρα, ο Ζιρού νίκησε στον αέρα τον Μαγκουάιρ και με κεφαλιά έδωσε τη νίκη – πρόκριση στην Γαλλία.

Δύο λεπτά αργότερα δόθηκε νέο πέναλτι στην Αγγλία σε σπρώξιμο του Ερναντέζ στον Μάουντ. Ο Κέιν το εκτέλεσε στο 84’ και έστειλε την μπάλα στην… εξέδρα.

Ο Βίλτον Σαμπάιο (Βραζιλία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μαγκουάιρ, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ, Ερναντέζ.

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς (98’ Γκρίλιζ), Μαγκουάιρ, Σο, Χέντερσον (79’ Μάουντ), Ράις, Μπέλιγχαμ, Σάκα (79’ Στέρλινγκ), Φόντεν (85’ Ράσφορντ), Κέιν.

Γαλλία: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ (79’ Κομάν), Ζιρού, Εμπαπέ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter