Μουντιάλ 2022: Παρέλαση η Αργεντινή, άντεξαν και οι Πολωνοί

Μουντιάλ 2022: Παρέλαση η Αργεντινή, άντεξαν και οι Πολωνοί

Η Αργεντινή ξαναβρήκε τον εαυτό της την κατάλληλη στιγμή και εξασφάλισε την πρόκριση για τους «16» του Μουντιάλ του Κατάρ με πειστική νίκη επί της Πολωνίας (2-0). Το δεύτερο εισιτήριο κατέληξε στα χέρια των Πολωνών, που άντεξαν στην ισορροπία του τρόμου απέναντι στο Μεξικό και προκρίθηκαν στα σημεία. Η Σαουδική Αραβία ηττήθηκε με 2-1 και αποκλείστηκε, με μοναδικό σουβενίρ τη νίκη επί της Αργεντινής στην πρεμιέρα.

Η αργεντίνικη πολιορκία λύθηκε στο 46ο λεπτό, με πλασέ του Αλέξις ΜακΆλιστερ, από ασίστ του Μολίνα: το πρώτο γκολ του σκόρερ με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας και το πρώτο που δέχθηκαν οι Πολωνοί στο Μουντιάλ. Νωρίτερα (38’), ο γκολκίπερ Τόμας Στσέσνι έπιασε πέναλτι του Λιονέλ Μέσι. Η παράβαση καταλογίστηκε σε σύγκρουση ανάμεσα στους ίδιους παίκτες και ήταν δώρο του Ολλανδού διαιτητή Μάκελι.

Η Πολωνία άγγιξε την ισοφάριση στο 50’ με τον Γκλικ, αλλά το εύστοχο πλασέ του Χουλιάν Άλβαρες στο 68’ σφράγισε την πρόκριση και την πρωτιά της Αργεντινής, η οποία στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία. Η ομάδα του Λεβαντόφσκι θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά απέναντι στη Γαλλία.

Το ζητούμενο, στο τελευταίο εικοσάλεπτο των δύο αγώνων που διεξάγονταν ταυτόχρονα, ήταν το ισοζύγιο των τερμάτων μεταξύ των ισόβαθμων Πολωνίας και Μεξικού για τη δεύτερη θέση. Η απόλυτη ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες (που επρόκειτο να κριθεί υπέρ των Ευρωπαίων με κριτήριο το …πειθαρχικό μητρώο, δηλαδή τον αριθμό των κίτρινων καρτών) έσπασε στις καθυστερήσεις, όταν η Σαουδική Αραβία αποτελείωσε τους Μεξικανούς με ένα γκολ της τελευταίας στιγμής.

Η τελική βαθμολογία του Ομίλου, μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής: Αργεντινή 6 (τέρματα 5-2), Πολωνία 5 (2-2), Μεξικό 4 (2-3), Σαουδική Αραβία 3 (3-5).

Οι συνθέσεις του αγώνα Πολωνίας-Αργεντινής:

Πολωνία: Στσέσνι, Μπερεσίνσκι (72’ Γεντρζέιζικ), Κίβιοκ, Γκλικ, Κας, Ζιελίνσκι, Κριχόβιακ (84’ Πιότεκ), Μπιέλικ, Φρανκόφσκι (46’ Σκόρας), Σβιντέρσκι (46’ Καμίνσκι), Λεβαντόφσκι.

Αργεντινή: Ε. Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (59’ Ταλιαφίκο), ΝτεΠολ, Φερνάντες (79’ Πεσέλα), ΜακΆλιστερ (84’ Αλμάδα), Άλβαρες (79’ Λ. Μαρτίνες), Ντι Μαρία (59’ Παρέδες), Μέσι.

Στο άλλο ματς, οι μέχρι χθες άσφαιροι Μεξικανοί έσπασαν το ρόδι με προβολή του Χένρι Μαρτίν στο 47’ και διπλασίασαν τα γκολ τους με αριστουργηματικό φάουλ του Λουίς Τσάβες αμέσως μετά (53’). Οι Μαρτίν (70’), Πινέδα (76’), Χιμένες (79’) έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες στο ψάξιμο για το γκολ της πρόκρισης, το «γκολ» του Άλβαρες στο 88’ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά αυτοί που σκόραραν -χωρίς αντίκρυσμα- ήταν οι Σαουδάραβες, στο 90+5’ με τον Αλ Νταουσάρι.

Οι συνθέσεις στο στάδιο Λουσάιλ της Ντόχα:

Μεξικό: Oτσόα, Μέντες, Μορένο, Σάντσες, Γκαγιάρδο, Άλβαρες (86’ Φ. Μόρι), Πινέδα (76’ Κ. Ροντρίγκες), Τσάβες, Βέγα (46’ Αντούνα), Μαρτίν (76’ Ρ. Χιμένες), Λοσάνο.

Σαουδική Αραβία: Αλ Οβουάις, Αλ Γκανάμ (88’ Μπαμπρί), Αλ Αμρί, Αλ Μπουλαχί (37’ Σαραχίλι), Αλ Μπρικάν, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σέχρι (62’ Αλ Ομπούντ), Αμπντουλχαμίντ, Αλ Χασάν (46’ Μαντού), Αλ Ταμπακτί, Κάνο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter