Μουντιάλ 2022: Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0: Στους «16» οι Ίβηρες με σόου Φερνάντες

Μουντιάλ 2022: Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0: Στους «16» οι Ίβηρες με σόου Φερνάντες

Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπρούνο Φερνάντες οδήγησε την Πορτογαλία σε νίκη 2-0 επί της Ουρουγουάης στην 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου και ταυτόχρονα την έστειλε -μετά τη Γαλλία και τη Βραζιλία- στους «16» του παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Πορτογαλία είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου αλλά η Ουρουγουάη είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μπετανκούρ που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε αλλά ο Ντιόγκο Κόστα έσωσε τους Πορτογάλους.

Στο β’ μέρος η Πορτογαλία ευτύχησε να ανοίξει νωρίς (53’) το σκορ με ένα τυχερό γκολ από σέντρα του Μπρούνο Φερνάντες προς τον Ρονάλντο που πήδηξε για κεφαλιά αλλά δεν τη βρήκε, όμως η μπάλα με τα φάλτσα που είχε κατέληξε στα δίχτυα του Ροτσέτ (1-0).

Η Ουρουγουάη ανέλαβε την πρωτοβουλία για να φτάσει στην ισοφάριση και στο 75’ λίγο έλειψε να τα καταφέρει αλλά το σουτ του Γκόμες που μόλις είχε μπει στο ματς σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε, ενώ στο 78’ ο Σουάρες από το ένα μέτρο έστειλε τη μπάλα άουτ και στο 80’ ο Βαλβέρδε με τη σειρά του έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία που έσωσε ο Ντιόγκο Κόστα. Κι αφού η Ουρουγουάη έχασε τις ευκαιρίες, η Πορτογαλία στο 90’ κέρδισε πέναλτι με τον Φερνάντες (χέρι Χιμένες), το οποίο εκτέλεσε ο πολυτιμότερος παίκτης των Πορτογάλων στη διοργάνωση ίδιος κι έγραψε το τελικό 2-0. Λίγο αργότερα λίγο έλειψε να κάνει και χατ τρικ αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Ο Ιρανός ρέφερι Αλιρέζα Φαγκανί «κιτρίνισε» τους Ολιβέρα, Μπετανκούρ, Νέβες, Φέλιξ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Ντίας, Μέντες (42’ Γκερέιρο), Νέβες (69’ Λεάο), Σίλβα, Φερνάντες, Καρβάλιο (82’ Παλίνια), Φέλιξ (82’ Ματέους), Ρονάλντο (82’ Ράμος).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροτσέτ, Χιμένες, Γκοντίν (62’ Πελίστρι), Κοάτες, Βαρέλα, Ολιβέρα, Μπεντανκούρ, Βαλβέρδε, Βεσίνο (62’ Αρασκαέτα), Νούνιες (73’ Γκόμες), Καβάνι (73’ Σουάρες).

*Η βαθμολογία του ομίλου (2 αγώνες):

Πορτογαλία  5-2  6

Γκάνα  5-5  3

Ουρουγουάη  0-2  1

Ν. Κορέα  2-3  1

Εισβολή ακτιβιστή

Κατά τη διάρκεια του β’ μέρους ένας ακτιβιστής εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ανεμίζοντας μια σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου και πάνω είχε γράψει από τη μία πλευρά «Σώστε την Ουκρανία» και από την άλλη «Σεβασμός στις γυναίκες του Ιράν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter