Μουντιάλ 2022: Πρόκριθηκαν Άγγλοι και Αμερικανοί

Μουντιάλ 2022: Πρόκριθηκαν Άγγλοι και Αμερικανοί
Wales' Aaron Ramsey, center, greets England's Phil Foden, left, at the end of the World Cup group B soccer match between England and Wales, at the Ahmad Bin Ali Stadium in Al Rayyan , Qatar, Tuesday, Nov. 29, 2022. England won 3-0. (AP Photo/Frank Augstein)

Η Αγγλία και οι ΗΠΑ εξασφάλισαν τα εισιτήρια τα πρόκρισης για τους «16» του Μουντιάλ του Κατάρ από τον Β’ Όμιλο. Οι Αμερικανοί κέρδισαν το ντέρμπι πρόκρισης με το Ιράν με 1-0, ενώ οι Άγγλοι σφράγισαν την πρωτιά του Ομίλου με σχετικά εύκολη νίκη επί της γειτόνισσας Ουαλλίας (3-0).

Οι Άγγλοι καθάρισαν το ματς μέσα σ’ ένα δίλεπτο: Ράσφορντ 50’ με απ’ ευθείας φάουλ, Φόντεν 51’ εξ επαφής από την τρίτη ασίστ του Κέιν στο Μουντιάλ. Ο Μάρκους Ράσφορντ σκόραρε ξανά στο 68’ με ατομική προσπάθεια. Οι Ουαλλοί παρουσιάστηκαν αναιμικοί μετά την αντικατάσταση του Γκάρεθ Μπέιλ στην ανάπαυλα.

OΥΑΛΛΙΑ: Ουόρντ, Ντέιβις (59’ Μορέλ), Ρόντον, Μέπχαμ, Ν. Ουίλιαμς, Αμπαντού (36’ Ρόμπερτς), Τζέιμς (76’ Χ. Ουίλσον), Άλεν (81’ Κόλγουιλ), Μπέιλ (45’ Τζόνσον), Ράμσεϊ.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Ουόκερ (58’ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο (65’ Τρίπιερ), Χέντερσον, Μπέλιγχαμ, Ράις (58’ Φίλιπς), Φόντεν, Κέιν (58’ Κ. Ουίλσον), Ράσφορντ (76’ Γκρίλις).

Το γκολ που έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο ντέρμπι της δεύτερης θέσης σημείωσε ο Κρίστιαν Πούλισικ της Τσέλσι στο 38’ με προβολή, μετά από ασίστ του Ντεστ. Μάλιστα ο σκόρερ τραυματίστηκε στον προσαγωγό και αποχώρησε στην ανάπαυλα. Νωρίτερα (7’) ακυρώθηκε γκολ του Ουεά ως οφσάιντ.

Το Ιράν, που χρειαζόταν μία ισοπαλία για να προκριθεί, άγγιξε το γκολ με τον Γκόντος (51’, 64’) και έχασε την τελευταία ευκαιρία του με την άστοχη κεφαλιά-ψαράκι του Καριμί στο 90+3’. Οι φωνές των Ιρανών για πέναλτι στο 90+9’ δεν δικαιώθηκαν από τα ριπλέι της τηλεόρασης.

ΗΠΑ: Tέρνερ, Ντεστ (82’ Ζίμερμαν), Κάρτερ-Βίκερς, Ριμ, Ρόμπινσον, Άνταμς, Μούσα, ΜακΚένι (65’ Ακόστα), Γουεά (82’ Μουρ), Σάρτζεντ (77’ Ράιτ), Πούλισικ (46’ Άαρονσον).

ΙΡΑΝ: Μπεϊρανβάντ, Ρεζαεϊάν, Χοσεΐνι, Πουραλιγκάνι, Μοχαμαντί (45’ Καριμί), Εζατολάχι, Νουρουλάχι, Χατζισαφί (71’ Τοραμπί), Γκολιζαντέχ (71’ Τζαλαλί), Αζμούν (46’ Γκόντος), Ταρεμί.

Η τελική βαθμολογία του Ομίλου, μετά την 3η αγωνιστική: Aγγλία 7 (τέρματα 9-2), ΗΠΑ 5 (2-1), Ιράν 3 (4-7), Ουαλλία 1 (1-6).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter