Μουντιάλ 2022: Στον τελικό η Γαλλία, λύγισε το αξιόμαχο Μαρόκο (2-0) και πάει για ιστορικό repeat (Videos)

Μουντιάλ 2022: Στον τελικό η Γαλλία, λύγισε το αξιόμαχο Μαρόκο (2-0) και πάει για ιστορικό repeat (Videos)

Η Γαλλία ανανεώνει το ραντεβού της με την ιστορία. Οι τρικολόρ απέκλεισαν στον ημιτελικό του Μουντιάλ 2022 το αξιόμαχο Μαρόκο (2-0) με τα γκολ των Τεό Ερνάντεζ (5′) και Μουανί (79′) και θα αντιμετωπίσουν την Αργεντινή του Λέο Μέσι στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (17:00, 18/12). Μεγάλος στόχος για την ομάδα του Ντεσάν είναι να κατακτήσουν το τρόπαιο για δεύτερη σερί φορά μετά το 2018, μετά το repeat της μεγάλης Βραζιλίας το 1958 και το 1962. Μαρόκο και Κροατία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους το Σάββατο (17:00, 17/12) στον μικρό τελικό της διοργάνωσης.

Οι τρικολόρ «χτύπησαν» με την συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου. Ο Εμπαπέ δύο φορές δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση, η μπάλα κατέληξε στον Ερναντέζ, ο οποίος με γυριστό σουτ την έστειλε στα δίκτυα και έκανε το 1-0.

Το τέρμα του 25χρονου αμυντικού της Μίλαν στο 5′ είναι το γρηγορότερο που έχει πετύχει ομάδα σε ημιτελικό Μουντιάλ μετά από το 1958, όταν είχε σκοράρει τότε ο Βαβά με τη φανέλα της Βραζιλίας απέναντι στην Γαλλία στα πρώτα δύο λεπτά.

Στην συνέχεια το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Στο 17’ ο Σαϊς δεν μπόρεσε να μαρκάρει τον Ζιρού, ο οποίος με σουτ «σημάδεψε» το δοκάρι του Μπόνο. Ο αρχηγός του Μαρόκου ήταν αμφίβολος λόγω τραυματισμού, έσφιξε τα δόντια, ξεκίνησε τον ημιτεικό, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έγινε αλλαγή νωρίς νωρίς.

Στο 44’ ο Ελ Γιαμίκ με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Γιορίς, ο οποίος την βρήκε ελάχιστα, αλλά έκανε τη δουλειά που έπρεπε.

Στο δεύτερο μέρος η Γαλλία αμύνθηκε όπως έπρεπε και στο 79’ μετά από μία εξαιρετική ενέργεια του Εμπαπέ, ο Μουανί σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Σέσαρ Ράμος (Μεξικό) έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μπουφάλ.

Γαλλία: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Κονατέ, Τεό Ερναντέζ, Τσουαμενί, Φοφανά, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (79’ Μουανί), Ζιρού (65’ Τουράμ), Εμπαπέ.

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Νταρί, Σαΐς (21’ Αμαλάχ, 78’ Εζαλζουλί), Ελ Γιαμίκ, Μαζραουί (46’ Ατιγιάτ Αλάχ), Άμραμπατ, Ουναχί, Ζίγιεχ, Εν Νεσιρί (67’ Χαμνταλάχ), Μπουφάλ (67’ Αμπουκλάλ).

Τα γκολ της αναμέτρησης

Το 1-0 από τον Ερναντέζ

Το 2-0 από τον Μουανί

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter