Μουντιάλ 2022: Ξέσπασε κι έλαμψε η Κροατία που απέκλεισε τον Καναδά (4-1)

Μουντιάλ 2022: Ξέσπασε κι έλαμψε η Κροατία που απέκλεισε τον Καναδά (4-1)

Η διαφορά κλάσης ήταν ολοφάνερη και η Κροατία παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με το ξεκίνημα του αγώνα, έβγαλε την ποιότητα της στο χορτάρι και συνέτριψε 4-1 τον Καναδά στην 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Μουντιάλ 2022. Ο Καναδάς έγινε η 2η ομάδα μετά το Κατάρ που αποκλείεται από τη διοργάνωση…

Ο Καναδάς μπήκε με φόρα στο παιχνίδι και μόλις στο 2ο λεπτό αιφνιδίασε τους Κροάτες και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Ντέιβις από σέντρα του Μπιουκάναν. Οι Καναδοί κυριάρχησαν στο πρώτο 20λεπτο αλλά η Κροατία άρχισε να συνέρχεται στη συνέχεια, να κρατάει πιο πολύ τη μπάλα στα πόδια και της και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Σιγά-σιγά ανέβασε την απόδοση της και πίεσε τον Καναδά που γύρισε πίσω για να κρατήσει το σκορ έως το ημίχρονο. Όμως η φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ με τον Μόντριτς και τον Μπρόζοβιτς να κυριαρχούν στη μεσαία γραμμή είχε και την κλάση και τον τρόπο να γυρίσει το ματς. Αφού στο 26’ της ακυρώθηκε γκολ του Κράμαριτς για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, στο 36’ από καταπληκτική ασίστ του Πέρισιτς, ο Κράμαριτς από πλάγια θέση έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1).

Η Κροατία πήρε για τα καλά εμπρός και ο Καναδάς απλά παρακολουθούσε. Και στο 44’ ο Γιουράνοβιτς βρήκε τον Μάρκο Λιβάγια στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και ο πρώην άσος της ΑΕΚ με δυνατό συρτό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Μπόριαν για την ολική ανατροπή (2-1).

Στο 2ο ημίχρονο ο Καναδάς που ήθελε πάση θυσία βαθμούς για να μην αποκλειστεί νωρίς προσπάθησε να πιέσει και το ματς πήρε τρελό ρυθμό. Εκεί «μίλησε» η ποιότητα της Κροατίας η οποία έφθασε τελικά στο 31’ όταν από σέντρα του Πέρισιτς, ο Κράμαριτς έκανε το κοντρόλ και την ντρίπλα και σούταρε με το αριστερό στη γωνία του Μπόριαν για το 3-1. Και στις καθυστερήσεις από κλέψιμο και ασίστ του Ορσιτς ο Μάγιερ έγραψε το τελικό 4-1…

Ο διαιτητής Αντρές Ματόντε «κιτρίνισε» τους Μπιουκάναν, Μίλερ, Μόντριτς.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μόντριτς (85’ Ορσιτς), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (85’ Μάγιερ), Κράμαριτς (72’ Βλάσιτς), Λιβάγια (60’ Πέτκοβιτς), Πέρισιτς (85’ Πάσαλιτς).

ΚΑΝΑΔΑΣ: Μπόριαν, Λαρέγια (62’ Χόιλετ), Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Ντέιβις, Μπιουκάναν, Χάτσινσον (73’ Καβαλίνι), Εουστάκιο (46’ Οσόριο), Λάριν (46’ Κονέ), Ντέιβιντ (73’ Αντεκούγκμπε).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter