Μουντιάλ 2022: Χωρίς νικητή το ντέρμπι Ισπανίας – Γερμανίας (1-1)

Μουντιάλ 2022: Χωρίς νικητή το ντέρμπι Ισπανίας – Γερμανίας (1-1)

Το ευρωπαϊκό ντέρμπι Ισπανίας – Γερμανίας δε ανέδειξε νικητή (1-1) στον 5ο όμιλο του Μουντιάλ του Κατάρ 2022.

Αρκετά καλό ήταν το πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι με τους Γερμανούς πάντως –αν και καίγονταν για τη νίκη- να έχουν πιο πολύ το μυαλό τους να μην αιφνιδιαστούν από την Ισπανία που ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς. Οι «φούρια ρόχας» είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ σε βολίδα του Ολμο που απέκρουσε αρχικά ο Νόιερ, η μπάλα βρήκα στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε κόρνερ. Η Γερμανία στο 42’ πέτυχε γκολ με κεφαλιά του Ρούντιγκερ αλλά ο σκόρερ ήταν οφσάιντ και το VAR ακύρωσε σωστά το γκολ.

Στο β’ μέρος η Γερμανία ήταν αυτή που βγήκε πιο μπροστά και πίεσε καθώς η νίκη ήταν μονόδρομος για αυτήν. Πίεσε πολύ την Ισπανία, όμως κόντρα στη ροή του ματς η ομάδα του Λουίς Ενρίκε πήρε προβάδισμα στο σκορ. Από έξοχη πάσα του Αλμπα ο Μοράτα που είχε μπει νωρίτερα στο ματς με όμορφο πλασέ έγραψε το 1-0.

Στο 74’ ο Μουσιάλα πλάσαρε για την ισοφάριση αλλά ο Σιμόν έσωσε το γκολ. Τελικά στο 82’ ο Φούλκρουγκ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή κατάφερε να ισοφαρίσει 1-1 και να δώσει ελπίδες στη Γερμανία, που θα αναζητήσει την πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα.

Ο Ολλανδός διαιτητής Ντάνι Μακέλι «κιτρίνισε» τους Κέρερ, Μπούσκετς, Γκορέτσκα, Κίμιχ,

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Άλμπα (82’ Μπάλντε), Λαπόρτ, Ρόδρι, Καρβαχάλ, Μπούσκετς, Γκάβι (65’ Γουίλιαμς), Πέδρι, Όλμο, Τόρες (54’ Μοράτα), Ασένσιο (65’ Κόκε).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κέρερ (69’ Κλόστερμαν), Ρούντιγκερ, Ζίλε, Ράουμ (86’ Σλότερμπεργκ), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (85’ Χόφμαν), Μίλερ (69’ Φούλκρουγκ), Γκιντογκάν (69’ Σανέ), Μουσιάλα.

*Η βαθμολογία του 5ου ομίλου μετά από δύο αγώνες:

Ισπανία 8-1 4

Ιαπωνία 2-2 3

Κόστα Ρίκα 1-7 3

Γερμανία 2-3 1

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter