Μουντιάλ: Αλλαγή στην κλήρωση της τελικής φάσης

Μουντιάλ: Αλλαγή στην κλήρωση της τελικής φάσης

Μία νέα, πιο απλουστευμένη μορφή, για την κλήρωση της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2018, ανακοίνωσε η FIFA. Σύμφωνα με αυτή οι ομάδες θα μπαίνουν στα γκρουπ με βάση την θέση που κατέχουν στην παγκόσμια κατάταξη κι όχι ανάλογα με την ήπειρο που ανήκουν.

Η ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου γνωστοποίησε ότι οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε 4 γκρουπ δυναμικότητας, με τις επτά κορυφαίες συν τη διοργανώτρια Ρωσία στο πρώτο, τις επόμενες 8 στο δεύτερο, ενώ θα ακολουθήσουν με ανάλογο τρόπο και οι υπόλοιπες.

Το κάθε γκρουπ του Α΄ γύρου θα αποτελείται από μία ομάδα κάθε κατηγορίας, που θα καθορίζεται από την κλήρωση. Η FIFA ανακοίνωσε ότι ο μόνος γεωγραφικός περιορισμός θα αφορά ότι κανένα γκρουπ δεν θα μπορεί να περιλαμβάνει δύο ομάδες από την ίδια Ήπειρο, με εξαίρεση την Ευρώπη.

Η κλήρωση της προηγούμενης διοργάνωσης στην Βραζιλία περιελάμβανε ένα πολύπλοκο σύστημα στο οποίο οι ομάδες χωρίστηκαν σύμφωνα με τις βαθμολογίες για το πρώτο γκρουπ και την Ήπειρό τους για τα υπόλοιπα.

Ωστόσο, για να εξομαλυνθούν οι αριθμοί, πραγματοποιήθηκε μια “προ-κλήρωση” και δημιουργήθηκε ένα προσωρινό «γκρουπ Χ», που δημιούργησε ένα σύστημα το οποίο οι κριτικοί είπαν ότι ήταν περιττό και πολύπλοκο. Επίσης, οι βαθμολογίες που θα δημοσιευθούν στις 16 Οκτωβρίου θα χρησιμοποιηθούν για την κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα την 1η Δεκεμβρίου.

Αυτό θα αποφύγει μια άλλη διαμάχη που προέκυψε το 2014, όταν χρησιμοποιήθηκαν οι βαθμολογίες του Νοεμβρίου, που έδωσαν ένα πλεονέκτημα στις ομάδες που συμμετείχαν στα playoff του ίδιου μήνα.

Στις κορυφαίες επτά ομάδες αυτής της περιόδου συμπεριλαμβάνονται οι Ελβετία και Πολωνία, ενώ το Περού και η Ουαλία θα μπορούσαν να εμφανιστούν στο δεύτερο γκρουπ παράλληλα με τις Γαλλία και Ισπανία, αν τελικά προκριθούν στην τελική φάση.

Η Ιταλία είναι σήμερα στην 17η θέση στην κατάταξη της FIFA, οπότε δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, στην περίπτωση που προκριθούν όλες οι ομάδες που βρίσκονται πιο πάνω.

Η Βραζιλία, το Ιράν, το Μεξικό, η Ιαπωνία, το
Βέλγιο, η Νότια Κορέα και η Σαουδική Αραβία είναι οι ομάδες που έχουν
εξασφαλίσει έως τώρα το «εισιτήριο» για την τελική φάση του επερχόμενου
παγκοσμίου κυπέλλου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter