Μουντιάλ Κατάρ: Ποιοι διάσημοι καλλιτέχνες αρνήθηκαν να παραστούν στη φιέστα

Μουντιάλ Κατάρ: Ποιοι διάσημοι καλλιτέχνες αρνήθηκαν να παραστούν στη φιέστα

Ξεκινά σήμερα το Μουντιάλ 2022, αλλά αυτό που ξεχωρίζει στη φετινή διοργάνωση δεν είναι η λάμψη των ομάδων που συμμετέχουν αλλά το σκοτάδι του κοινωνικού μεσαίωνα που κρύβεται στην κοινωνία του Κατάρ, της διοργανώτριας χώρας.

Η Διεθνής Αμνηστία με έκθεσή της έφερε νει στο «φως» όλα όσα συμβαίνουν στο Κατάρ με την έκθεσή της να αναδεικνύει ζητήματα όπως η ελευθερία του Τύπου, οι άδικες δίκες, η αντιμετώπιση των γυναικών και της ΛΟΑΤ κοινότητας αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα.

Οι καταγγελίες πολλές και ηχηρές. Ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως το γεγονός ότι πολλά διάσημα πρόσωπα της μουσικής βιομηχανίας τόλμησαν –προς τιμή τους-και είπαν «όχι» στην πρόταση να εμφανιστούν στην τελετή έναρξης ως μορφή διαμαρτυρίας για το αντιδημοκρατικό καθεστώς του Κατάρ.

Ένας ακόμα λόγος φυσικά, είναι η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, στην οποία οι περισσότεροι celebrities έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια την στήριξή τους. Η ομοφυλοφιλία στο Κατάρ θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Παρακάτω, τα μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας που είπαν «όχι» στη διοργάνωση.

Ντούα Λίπα

Μέσα από ένα Instagram story, η τραγουδίστρια διέψευσε τις φήμες που την ήθελαν να εμφανίζεται στην τελετή έναρξης. Με αφορμή αυτό μάλιστα, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα και να καταδικάσει τη στάση του Κατάρ σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Δεν θα εμφανιστώ και δεν μπήκα καν στη διαδικασία να διαπραγματευτώ την εμφάνισή μου. Θα υποστηρίξω την Αγγλία από μακριά και ανυπομονώ να επισκεφτώ το Κατάρ, όταν πια θα έχει ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έκανε για τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν κέρδισε το δικαίωμα να οργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου εκεί», έγραψε η Ντούα Λίπα.

Ροντ Στιούαρτ

Ο Βρετανός μουσικός αρνήθηκε πρόταση ύψους 1 εκατ. δολαρίων για την εμφάνισή του στο Κατάρ. Μιλώντας πρόσφατα στους Sunday Times, εξήγησε πως το εν λόγω ποσό του προσφέρθηκε πριν από περίπου 15 μήνες, όμως ο ίδιος το απέρριψε για «ηθικούς λόγους».

«Δεν είναι σωστό να πάω. Και επίσης νομίζω πως ήρθε η ώρα να αφαιρεθεί επιτέλους το οπλοστάσιο των Ιρανών», δήλωσε.

Melanie C

Η τραγουδίστρια των «Spice Girls» δήλωσε τον Οκτώβριο πως νιώθει «άβολα» στη σκέψη να βρεθεί στο Κατάρ για την τελετή έναρξης του Μουντιάλ, λαμβάνοντας υπόψιν τη στάση του κράτους απέναντι στους ομοφυλόφιλους.

Σακίρα

Αν και το όνομά της βρισκόταν στη λίστα των καλλιτεχνών που θα έδιναν το παρών στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ, στη συνέχεια η Κολομβιανή τραγουδίστρια άλλαξε γνώμη και ακύρωσε την εμφάνισή της.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter