Μουντιάλ: Ομοφοβικό παραλήρημα από τον πρεσβευτή του Κατάρ-«Η ομοφυλοφιλία είναι ζημιά στο μυαλό»

Μουντιάλ: Ομοφοβικό παραλήρημα από τον πρεσβευτή του Κατάρ-«Η ομοφυλοφιλία είναι ζημιά στο μυαλό»

Σε μια άκρως ομοφοβική προέβη ο πρεσβευτής του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου (Μουντιάλ) του 2022, ο οποίος δήλωσε ότι «η ομοφυλοφιλία είναι νοητική βλάβη».

Ειδικότερα, ένας από τους πρεσβευτές του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Κατάρ, Χαλίντ Σαλμάν,  αποκάλεσε την ομοφυλοφιλία «βλάβη στο μυαλό» σε συνέντευξή του στον γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ZDF, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη μόλις 12 ημέρες πριν από την έναρξη του τουρνουά.

Ο πρεσβευτής του Κατάρ για το μουντιάλ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF στην Ντόχα, δήλωσε ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι «haram», δηλαδή «απαγορευμένο» σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο και συνέχισε χωρίς ντροπή λέγοντας ότι «είναι νοητική βλάβη». Και όλα αυτά λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη του τουρνουά. H συνέντευξη διακόπηκε από αξιωματούχο της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Υπενθυμίζεται οι αντιδράσεις για τη διεξαγωγή του επερχόμενου παγκοσμίου κυπέλλου στο Κατάρ σχετικά με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα δεν λένε να κοπάσουν, καθώς δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου κάνουν λόγο για χιλιάδες θανάτους εργατών κατά τη διάρκεια κατασκευής των ποδοσφαιρικών γηπέδων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Πηγή: BBC, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2022: Μία «φούσκα» γεμάτη αίμα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter