Μουντομπάσκετ 2018: Στον αέρα 14 εισιτήρια

Μουντομπάσκετ 2018: Στον αέρα 14 εισιτήρια

Δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί ο μαραθώνιος προκριματικός γύρος του Μουντομπάσκετ 2019, οι ομάδες που εξασφάλισαν το εισιτήριο για τα τελικά έφτασαν τις 18. Απομένουν, δηλαδή, άλλες 15 για να συμπληρωθεί το σκηνικό. Η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που σφράγισαν το διαβατήριό τους.

Η ήττα από τη Σερβία (84-61) δεν έχει άλλη σημασία, πέρα από το γόητρο. Μέχρι τον χθεσινό αγώνα του Βελιγραδίου, η Εθνική μας ήταν η μοναδική αήττητη ομάδα της ευρωπαϊκής ζώνης, μολονότι ο Ομοσπονδιακός προπονητής χρησιμοποίησε 29 παίκτες στους 10 πρώτους αγώνες. Η «επίσημη αγαπημένη» θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της με δύο βαθμολογικά αδιάφορους για την ίδια αγώνες, με τη Γεωργία στο Ηράκλειο και τη Γερμανία στο Μπάμπεργκ, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Οι 18 ομάδες που έπιασαν θέση από νωρίς στο αεροπλάνο για το Πεκίνο είναι: Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Τσεχία, Λιθουανία, Ισπανία, Τουρκία (Ευρώπη), ΗΠΑ, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Καναδάς (Αμερική), Ανγκόλα, Νιγηρία, Τυνησία (Αφρική), Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία (Ωκεανία), Ν.Κορέα και η διοργανώτρια Κίνα (Ασία). Η συντροφιά θα συμπληρωθεί από 5 ευρωπαϊκές, 4 ασιατικές, 3 αμερικανικές και 2 αφρικανικές ομάδες. Από τις ομάδες που αποκλείστηκαν, το πιο ηχηρό όνομα είναι αυτό της ευρωπρωταθλήτριας Σλοβενίας, ενώ πιθανότατα θα μείνει εκτός νυμφώνος και η Κροατία.

Η κλήρωση θα γίνει στις 16 Μαρτίου 2019 και το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2019 σε 8 πόλεις της Κίνας: Πεκίνο, Σανγκάη, Γουχάν, Σενζέν, Φοσάν, Ντονγκγουάν, Ναντζίνγκ, Γκουανγκζού. Υπολογίζεται ότι η Εθνική μας θα τοποθετηθεί επικεφαλής ενός από τους οκτώ Ομίλους στον α’ γύρο της τελικής φάσης.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter