Μουντομπάσκετ 2023: Ανοίγει η αυλαία της διοργάνωσης – Το αναλυτικό πρόγραμμα της Εθνικής

Μουντομπάσκετ 2023: Ανοίγει η αυλαία της διοργάνωσης – Το αναλυτικό πρόγραμμα της Εθνικής

Ξεκινά την Παρασκευή 25 Αυγούστου το μεγάλο μπασκετικό ραντεβού σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία, με 32 εθνικές ομάδες να παλεύουν για τη διάκριση και τη «γαλανόλευκη» παρούσα σε μία ακόμη σπουδαία διοργάνωση.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας περιλαμβάνει ματς για τον 1ο, τον 4ο, τον 5ο και τον 8ο όμιλο, με την Ελλάδα να «ντεμπουτάρει» το Σάββατο απέναντι στην Ιορδανία.

Η Εθνική μπάσκετ έχει κληρωθεί στον Γ’ Όμιλο, που δίνει τα ματς στις Φιλιππίνες (Μανίλα), αντιμετωπίζοντας στις 11:45 του Σαββάτου την Ιορδανία, τη Δευτέρα στις 15:40 ακολουθεί το μεγάλο ματς κόντρα στις ΗΠΑ, ενώ την Τετάρτη την ίδια ώρα, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα αντιμετωπίσει τη Νέα Ζηλανδία.

Οι αγώνες της «επίσημης αγαπημένης» θα έχουν διπλή τηλεοπτική κάλυψη, τόσο από την ΕΡΤ, όσο και από την πλατφόρμα της Nova.

Αναλυτικά τα ματς στον όμιλο της Εθνικής

Σάββατο 26 Αυγούστου

11:45 Ιορδανία-Ελλάδα

15:40 ΗΠΑ-Νέα Ζηλανδία

Δευτέρα 28 Αυγούστου

11:45 Νέα Ζηλανδία-Ιορδανία

15:40 Ελλάδα-ΗΠΑ

Τετάρτη 30 Αυγούστου

11:40 ΗΠΑ-Ιορδανία

15:40 Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία

Το σύστημα διεξαγωγής του Μουντομπάσκετ 2023

Οι 32 συμμετέχουσες ομάδες χωρίστηκαν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Στη δεύτερη φάση θα περάσουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Εάν προκριθεί, η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει μία από τις δύο ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση από τον 4ο όμιλο που τον συγκροτούν οι Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Μεξικό και Αίγυπτος.

Στη συνέχεια, οι δύο πρώτες ομάδες από τους τέσσερις νέους ομίλους που θα δημιουργηθούν θα πάρουν την πρόκριση για την προημιτελική φάση, όταν και θα ξεκινήσει το σύστημα των νοκ – άουτ αναμετρήσεων από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα που έχει οριστεί ο τελικός στη Μανίλα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter