Μουντομπάσκετ 2023: Η ώρα της κλήρωσης για την Εθνική

Μουντομπάσκετ 2023: Η ώρα της κλήρωσης για την Εθνική

Μία κλήρωση χωρίς ύπουλους υφάλους και δίχως περιττές μετακινήσεις περιμένει η Εθνική από την «τυφλή θεά», στη γιορτή που θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου (14.30) στη Μανίλα, στo θρυλικό Αρανέτα Κολιζίουμ, που φιλοξένησε τον θρυλικό αγώνα μποξ του Μοχάμεντ Άλι με τον Τζο Φρέιζερ το 1975.

Το Μουντομπάσκετ θα διεξαχθεί σε τρεις χώρες: Φιλιππίνες, Ινδονησία, Ιαπωνία. Ωστόσο, οι μισές ομάδες δεν θα χρειαστεί να φύγουν από τη Μανίλα, όπου θα φιλοξενηθούν (σε τρία διαφορετικά γήπεδα) τέσσερις από τους οχτώ Ομίλους της α’ φάσης, καθώς και τα τελικά.

Δύο Όμιλοι των τεσσάρων ομάδων θα φιλοξενηθούν στη Τζακάρτα και δύο στη νήσο Οκινάουα στον Ειρηνικό. Από κάθε σετ Ομίλων, δύο ομάδες θα περάσουν στα προημιτελικά. Θα υπάρξουν και αγώνες κατάταξης.

Η Ελλάδα εντάχθηκε στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, αφού στο πρώτο τοποθετήθηκαν οι Φιλιππίνες δίπλα στις Ισπανία, ΗΠΑ, Αυστραλία και στο δεύτερο οι Γαλλία, Σερβία, Σλοβενία, Λιθουανία. Στην κλήρωση θα υπάρξουν και γεωγραφικά κριτήρια. Έτσι, η Εθνική μας θα έχει στον αρχικό Όμιλό της:

·         Μία από τις ΗΠΑ, Αυστραλία, Φιλιππίνες.

·         Μία από τις Ιράν, Δομινικανή Δημοκρατία, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία.

·         Και μία από τις Ιορδανία, Ιαπωνία, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού.

Στον επόμενο γύρο, που θα έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας, θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε Όμιλο. Συνολικά, η «επίσημη αγαπημένη» θα χρειαστεί 3-4 νίκες στους αρχικούς 5 αγώνες της (πρώτη και δεύτερη φάση) για να φτάσει στα νοκ-άουτ προημιτελικά στη Μανίλα.

Την Ευρώπη θα εκπροσωπήσουν στο Μουντομπάσκετ των 32 ομάδων οι Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Σερβία, Σλοβενία, Λιθουανία, Ιταλία, Γερμανία, Φινλανδία, Λετονία, Γεωργία, Μαυροβούνιο. Την αμερικανική ήπειρο οι ΗΠΑ, Καναδάς, Βραζιλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Βενεζουέλα. Την αφρικανική οι Αίγυπτος, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού, Νότιο Σουδάν, Πράσινο Ακρωτήρι. Την Ασία οι Φιλιππίνες, Ιαπωνία, Κίνα, Ιορδανία, Λίβανος, Ιράν. Και την Ωκεανία η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Η φιναλίστ του 2019 Αργεντινή έχει αποκλειστεί.

Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει στις 25/8, η δεύτερη στις 31/8 και η τελική στις 5/9. Ο διάδοχος της Ισπανίας στον παγκόσμιο θρόνο θα αναδειχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, στο γήπεδο που βρίσκεται μέσα στο πολυδαίδαλο «Mall Of Asia» της Μανίλα. Η αχανής «Philippine Arena» των 55.000 θέσεων κρίθηκε άβολη για συγκοινωνιακούς λόγους και θα χρησιμοποιηθεί μόνο για δύο αγώνες της πρώτης φάσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter