Μουντομπάσκετ 2023: Μάχη με τη Λιθουανία για την Εθνική στη φάση των «16»

Μουντομπάσκετ 2023: Μάχη με τη Λιθουανία για την Εθνική στη φάση των «16»

Τζάμπολ σήμερα το μεσημέρι (1/9, 15:40 ΕΡΤ – Novasports) στον δεύτερο συνεχόμενο «τελικό» για την Εθνική ομάδα μπάσκετ. Η αποστολή κόντρα στη Νέα Ζηλανδία στέφθηκε με επιτυχία με τη γαλανόλευκη να ανατρέπει διαφορά 15 πόντων εξασφαλίζοντας την πρόκριση στη φάση των «16» και σήμερα αντιμετωπίζει τη Λιθουανία σε ένα παιχνίδι που εν πολλοίς θα κρίνει τη μοίρα της στη διοργάνωση.

Με αυτοπεποίθηση από την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου κόντρα στους Νεοζηλανδούς, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είναι πανέτοιμη να δώσει ακόμη μία μάχη απέναντι στη φορμαρισμένη Λιθουανία και θέλει μόνο νίκη ώστε να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στην προημιτελική φάση.

Βάσει των εμφανίσεων στην πρώτη φάση, η Λιθουανία λογίζεται οριακά ως φαβορί στο σημερινό παιχνίδι, καθώς προέρχεται με το απόλυτο νικών στον όμιλό της (3-0), ενώ η Εθνική μας «κουβαλά» στο νέο όμιλο την ήττα από τις ΗΠΑ που ουσιαστικά τη φέρνει σε δύσκολη θέση όσον αφορά τις ελπίδες για περαιτέρω διάκριση. Εάν η «γαλανόλευκη» ηττηθεί, από τη Λιθουανία, πιθανότατα θα αποκλειστεί ανεξάρτητα το τι θα κάνει σε δύο ημέρες κόντρα στο Μαυροβούνιο.

Η κατάταξη του ομίλου της Εθνικής

  1. ΗΠΑ (3-0)
  2. Λιθουανία (3-0)
  3. Μαυροβούνιο (2-1)
  4. Ελλάδα (2-1)

ΗΠΑ – Μαυροβούνιο (11:40)

Λιθουανία – Ελλάδα (15:40)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter